Zoutoplossing voor je piercings

10 dec 2021

Een van de meest gebruikte verzorgingsmethodes voor piercings is ongetwijfeld het gebruik van een zoutoplossing. Er zijn diverse soorten zout en zoutoplossing verkrijgbaar, maar in deze blog gaan we vooral in op het gebruik van een kant-en-klare zoutoplossing.

 

Zoutoplossing voor je piercings

Een zoutoplossing gebruiken voor je piercings is misschien wel een van de meest makkelijke en milde methodes om je piercings te verzorgen. Zoutoplossing helpt afvalstoffen en korstjes te verwijderen op een milde, niet irriterende wijze. Daarnaast droogt een zoutoplossing bij juist gebruik de huid niet uit en kun je het zonder probleem voor een langere, aaneengesloten periode gebruiken. Als je een kant en klare zoutoplossing gebruikt, heb je altijd een zoutoplossing in precies de juiste verhouding bij de hand. Handig voor als je je piercings onderweg moet verzorgen!

 

Welke zoutoplossing moet je kiezen?

Er zijn verschillende producten met zoutoplossing verkrijgbaar. In onze shop vind je bijvoorbeeld het alom bekende blauwe flesje van Easypiercing, maar ook zoutoplossingspray van Cleany Skin en sinds kort ook weer steriele zoutwaterdoekjes van Piercing Lab. Het voordeel van al deze artikelen is dat ze makkelijk in gebruik zijn en je ze overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast zitten ze in een steriele verpakking, zo ben je dus op welke locatie dan ook voorzien van een schone dosering nazorg voor je piercings.

 

Hoe gebruik je een kant en klare zoutoplossing?

Het gebruik van een zoutoplossing is echt supermakkelijk. Spray een beetje zoutoplossing op je piercing, veeg het overtollige af met een schoon doekje en klaar! Steriele gaasjes zijn dan makkelijk om op zak te hebben. Als je een steriel zoutwaterdoekje gebruikt, is het nog makkelijker. Je hoeft dan zelf niet te zorgen voor een schoon doekje, dat zit al in het zakje. Zorg ervoor dat je bij de verzorging van je piercings altijd werkt met schone handen. Nu zul je in deze Covid-tijd sowieso al vaker je handen wassen, maar let er vooral onderweg op dat je handen schoon zijn. Of beter nog: hou je vingers zoveel mogelijk uit de buurt van je (genezende) piercings.

 

Zelf zoutoplossing voor piercings maken

Mocht je toch zelf je zoutoplossing voor de verzorging van je piercings willen maken, check dan ook even onze andere blog! Hierin leggen we je alles uit over het zelf maken van zoutoplossing en hoe je deze gebruikt.

Zoutoplossing voor piercings maken

Dus, of je nu de irritatie wil verlichten van een piercing die er al wat langer zit, of een nieuwe aanwinst een milde verzorging wil geven, met zoutoplossing kan het allemaal. En deze kant en klare oplossingen maken het extra makkelijk om je piercings onderweg of op bijvoorbeeld festivals of andere evenementen (die hopelijk in de toekomst weer volop plaats gaan vinden) te verzorgen.