Winterkou en plugs - tips en verzorging

23 jan 2015

Brrrr, koud!

Als het koud is, voel je dat als eerste in je vingers, tenen en: oorlellen. Logisch, want om warmte te conserveren zal je lijf op die plekken als eerste de bloedvaatjes vernauwen, waardoor deze lichaamsdelen sneller koud aan zullen voelen. Je handen en voeten kun je lekker warm inpakken, maar wat moet je nou met je opgerekte oorlellen?

 

Size matters

Als je nog redelijk kleine opgerekte piercings hebt, dan kun je ze meestal nog wel onder een warme muts of een set oorwarmers kwijt. Probleem opgelost! Maar heb je grotere opgerekte oorlellen, dan wordt het vaak toch lastiger. Met een beetje creativiteit krijg je je oorlellen nog wel onder een das gepropt. Sommigen kiezen voor de inventieve creatie 'Plug Mittens'. Maar wat je ook als verwarmingsoptie kiest, zorg er dan in ieder geval voor dat je het juiste materiaal draagt zodat je opgerekte oorlellen het ook even zonder de extra maatregelen kunnen redden.

 

Welke materialen dan?

Go organic! Organic piercingsieraden zijn ideaal wanneer het weer een stuk guurder wordt en dan met name houten plugs en tunnels. Hout geleidt de kou slecht waardoor de minimale warmte die je oorlel nog bezit, toch wat beter behouden blijft. Daarnaast zijn piercingsieraden van hoorn ook een goede keuze. Hoe dan ook, met een setje organic plugs of tunnels zit je in ieder geval een eind in de goede richting.

 

Lief zijn voor je piercings! De juiste verzorging

Guur weer droogt je huid uit. Niet alleen je gezicht en handen, maar natuurlijk ook de huid rondom je piercings. Een goede, vettende piercingverzoring is daarom zeker geen overbodige luxe. Het team van All Over Piercings is zelf natuurlijk ook voorzien van opgerekte oorlellen, en onze persoonlijke verzorgingsfavorieten bij gure weersomstandigheden zijn absoluut Oorsmeer en Jojoba Olie. Oorsmeer is een ideale, makkelijk smeerbare piercingbalsem die op je gestretchte oorlellen aanbrengt. Het houdt je huid gegarandeerd zacht en soepel. Daarnaast is Jojoba sowieso een alleskunner, want je kunt Jojoba ook prima gebruiken om je droge gezichtshuid mee te verzorgen. En je handen. En je haren... Masseer je huid elke dag in met een beetje jojoba olie en je bent helemaal klaar voor het wisselvallige, oer-Hollandse weer!

 

 

 

De Hout & Koud checklist:

  • Hou het vet! Verzorg je opgerekte piercings met Oorsmeer of Jojoba
  • Masseer je oorlellen regelmatig om de doorbloeding te stimuleren
  • Draag organics, bij voorkeur houten piercingsieraden
  • Pak ze in! Stop je oorlellen onder een warme muts, das of setje oorwarmers, zolang ze er nog onder passen

 

Have a happy winter! 

Heb je nog vragen? Mail ons gerust op info@alloverpiercings.nl, we helpen je graag verder.