Wat is een Christina Piercing?

13 okt 2021

Wat is een Christina Piercing?

Piercings rondom de vulva zijn al jaren ontzettend populaire piercings. Dat is ook niet zo gek, want ze bieden je het beste van twee werelden: de sierlijkheid van een mooie piercing, maar tóch niet zichtbaar voor iedereen. De Christina piercing is een bijzondere piercing vanwege de plaatsing. In onze blogpost vertellen we je alles over de plaatsing, genezing en geschikte sieraden voor de Christina Piercing.

 

De plaatsing van een Christina Piercing

Een Christina Piercings is een piercing die geplaatst wordt door de huid van je venusheuvel. Je venusheuvel is het gebied onderaan je buik en eindigt waar je schaamlippen beginnen. De venusheuvel heeft een laagje vet onder zich, waardoor het vaak een wat heuvelachtige vorm krijgt.

De Christina Piercing wordt precies door dit laagje huid en vet gezet. Het onderste balletje rust dan net boven het begin van je schaamlippen, het bovenste balletje rust dan meer op het schaambeen en is dan vaak ook wat meer zichtbaar. De Christina Piercing wordt ook wel Venus Piercing of Prinses Christina Piercing genoemd.

Doordat de Christina Piercing gezet wordt door alleen maar huid en vet, wordt deze piercing een surface piercing (of oppervlakte piercing) genoemd. De piercing doorboort dan niet je huid of ander weefsel van boven naar beneden, maar het sieraad loopt onder het huidoppervlak door. Hierdoor vraagt de genezing wel wat meer aandacht, en is er een groter risico op uitgroei of verplaatsing van je piercing. Het is belangrijk dat je Christina piercing dus zo min mogelijk onder (verkeerde) druk komt te staan van bijvoorbeeld je kleding of ondergoed. Zo voorkom je dat je Christina piercings ontstoken raakt en verklein je de kans op uitgroei.

 

Genezing van je Christina Piercing

Het duurt ongeveer 6 tot 9 maanden voordat je Christina Piercing genezen is, soms langer. Voordat je gepierced wordt, is het handig om je venusheuvel alvast te ontharen. Zo kan je piercing na het zetten zo rustig mogelijk genezen. 

Voor de verzorging van je Christina Piercing kun je zoutoplossing of een piercing zeep gebruiken. De zoutoplossing van Easypiercing (het blauwe flesje) of de milde reinigingsgel (het groene flesje) zijn hier prima geschikt voor. Je kunt ook zelf je zoutoplossing maken. Verzorg je piercings onder de douche, dat scheelt je een heleboel geknoei!

Als je toch last hebt van een ontstoken Christina Piercing of nog vragen hebt over de genezing, dan kun je het beste even contact opnemen met je piercer.

 

Christina Piercing Sieraden

Voor een Christina Piercing worden meestal speciale surface barbells of andere gebogen barbells gebruikt. In onze shop vind je L-vormige barbells die speciaal ontworpen zijn voor Christina Piercings. Onze supermooie piercing balletjes en discjes met inwendig schroefdraad passen op deze speciale L-Bananas.

Een Christina Piercing hoef je meestal niet te verwisselen, de speciale barbells blijven onder de huid zitten. Je kunt dan zelf een ander balletje of discje op het staafje draaien. Wil je zelf het accessoire van je Christina Piercing verwisselen? Draag dan nitriel handschoenen, zo heb je meer grip op je sieraad!

Heb je nog vragen over sieraden voor je Christina Piercings? Laat het ons gerust weten!