Stinkende septumpiercing - Hoe kom je er vanaf?

12 jan 2021

Heb je last van een stinkende septumpiercing, ondanks al je schoonmaakpogingen? Maak je geen zorgen, dit komt vaker voor dan je denkt. Eigenlijk is het best onschuldig en kan elke piercing een laagje piercingfunk aanmaken. Wat is het precies en hoe kom je er vanaf? Lees er meer over in deze blogpost!Hoe komt het dat je septumpiercing gaat stinken?

Wanneer je sieraden in je piercings draagt, kunnen daar allerlei resten in achterblijven. Denk bijvoorbeeld aan zeep, maar bij een septumpiercing zeker ook huidschilfers, huidvetten en neusvocht (jawel, snot!). Deze restjes vormen samen een laagje wat zich aan je sieraden hecht en door de tijd heen op kan bouwen tot een laagje aanslag. Bij genezen septumpiercings blijft het tot een dun laagje wat zich aan je sieraden hecht, met een ietwat onaangename geur. Maar aangezien je septumpiercing ín je neus zit, kun je hier natuurlijk niet echt omheen en is er de kans dat je met elke ademhaling een vleugje piercingfunk-aroma mee krijgt.

Natuurlijk is het normaal dat je huid vetten en schilfertjes achterlaat, maar als je verzameling al behoorlijk belegen aan het worden is zul je toch wat actie moeten ondernemen. Nu zal het in de meeste gevallen blijven bij een lichte (kaasachtige) geur die je alleen ruikt als je je piercingsieraad eruit haalt of het heen en weer beweegt. Dit verdwijnt meestal zodra je je piercing weer schoon hebt gemaakt. Zodra je het aroma van een Blue Stilton bereikt hebt, wordt het echt tijd voor grof geschut, maar hopelijk komt het zover niet na het lezen van deze blogpost.

Bij septumpiercings die pas gezet zijn, is een vervelende geur vaak onderdeel van een normaal genezingsproces. Tijdens de genezing krijg je te maken met vloeistoffen als bloed en wondvocht, bovenop de eventuele huidvetten en -schilfers die je normaal gesproken al bij een septumpiercing aan kunt treffen. Veel septumpiercing-dragers hebben het dan wel eens over de geur van een 'dood dier', die echt flink vervelend kan zijn. Deze geur verdwijnt tijdens de genezing vanzelf. Maar je kunt de geur wel wat verminderen door regelmatig je piercing te spoelen met een warme zoutoplossing. Gebruik daarna onze piercingolie Fix om je septumpiercing weer fris te laten ruiken. Een mix van jojoba met lavendelolie kan ook verlichting geven. Breng het mengsel niet direct op je genezende piercing aan, maar net daaronder. Zo kun je toch even een frisse geur opsnuiven, al is het maar tijdelijk.Regelmatig schoonmaken helpt

Eigenlijk is dat al een inkoppertje, maar omdat je septumpiercing toch net wat lastiger te bereiken is, kan het schoonmaken ook wat lastiger zijn. De makkelijkste manier is om je piercing (eigenlijk AL je piercings) tijdens het douchen regelmatig goed schoon te spoelen, eventueel met wat milde piercingzeep erbij. De Easypiercing zeep bijvoorbeeld is hiervoor perfect. Spoel alles goed na en maak je septumpiercing daarna ook goed droog. Je kunt je septumpiercing ook schoonmaken met behulp van een warme zoutoplossing en een wattenstaafje of gaascompres. Wederom even naspoelen en goed droogmaken als je klaar bent. Als je je piercings regelmatig schoon maakt, zul je al gauw merken dat hiermee ook de geur weg blijft.

Volg bij een nog genezende septumpiercing zoveel mogelijk het nazorgadvies van je piercer op. Voorzichtig spoelen met warm water of een zoutoplossing kunnen over het algemeen geen kwaad en helpen bij het verminderen van de vervelende geur tijdens de genezing.

 

Pro tip om de geur weg te houden: Piercing Deodorant!

Naast een goede basisverzorging is onze Piercing Deodorant ook ideaal voor de verzorging van je septumpiercings. Onze piercing deo ruikt heerlijk, verzorgt je huid en houdt de meeste geurtjes op afstand. Je hebt maar een heel klein beetje piercing deodorant nodig. Na het wassen en drogen van je septumpiercing breng je simpelweg een klein beetje piercing deo aan op je septumpiercing en klaar!

En zoals al eerder genoemd werd: ook onze speciale piercingolie Fix is fijn bij de verzorging van je septumpiercing. Fix is speciaal samengesteld uit oliën die je huid en piercing verzorgen en fris houden. Nadat je de septumpiercing schoon hebt gemaakt, hoef je alleen maar een beetje Fix aan te brengen en je septumpiercing ruikt weer een hele tijd fris.

 

Natuurlijk hebben we nog heel wat meer nazorgartikelen in ons assortiment. Ons complete assortiment piercing zeep en piercing nazorg kun je in onze online shop bekijken. Heb je nog vragen over het schoon houden van je septumpiercing of over piercingnazorg? Stel ze gerust via info@alloverpiercings.nl of 072-7370119