How to: haren verven met semi-permanente haarverf

24 feb 2017

Klaar voor een frisse, pas geverfde coupe in zo'n prachtige felle haarkleur? Wij leggen je in deze blogpost uit hoe je de mooiste resultaten met onze haarverfmerken kunt behalen!

 

Semi-permanent, wat?

De meeste felgekleurde haarverf wordt ook wel semi-permanente haarverf genoemd. Dit komt vooral vanwege de samenstelling van de verf; semi-permanente verf is opgebouwd uit een speciale conditioner-basis met toegevoegde pigmenten om de juiste eindkleur te bereiken. Elk merk heeft zo zijn eigen pigmentopbouw en kleurenreeksen, waardoor er inmiddels een heel spectrum aan fantastische kleuren verkrijgbaar is. 

 

Welk merk moet ik kiezen?

In onze shop vind je felgekleurde haarverf vanLa Riche Directions en Herman's Amazing Hair Color terug. Elk merk stelt de kleurenreeksen op hun eigen manier samen, welk merk je uiteindelijk kiest is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. It's up to you, dus experimenteer er op los en kijk vooral welk merk het beste bij jouw haartype past.

 

De kleurbasis

Een van de redenen waarom je het beste je haren kunt ontkleuren (ook wel bleken of blonderen genoemd) voordat je met semi-permanente verf aan de slag gaat, is de houdbaarheid van de kleur. Wanneer je je haren ontkleurt, gaan je haarschubben open staan en worden de pigmenten van de haarverf beter opgenomen en blijft de kleur langer zitten. Daarom raden vrijwel alle merken aan om je haren eerst te ontkleuren voordat je je haren gaat kleuren. Voor de donkere, goed gepigmenteerde kleuren hoef je je haar meestal niet helemaal wit te bleken, een flink aantal tinten lichter is meestal voldoende. Ook de meeste roodtinten kunnen een ietwat gelige basiskleur prima verhullen. Maar alle lichtere tinten hebben absoluut een zo licht mogelijke basis nodig. Voor pasteltinten en zilvertinten heb je zelfs een helemaal witte basis nodig, anders krijg je niet het gewenste kleurresultaat. 

Laat je haar bij voorkeur ontkleuren door een kundige kapper. Als je toch zelf aan de slag wil gaan, zorg er dan voor dat je de instructies op de verpakking goed leest en volgt, en probeer de ontkleuring eerst uit op een testplukje. Je kunt kiezen voor een ontkleuring van een kapperswinkel, maar je kunt ook aan de slag met een van onze Bleach Kits. Voor je gaat ontkleuren: stop minimaal twee dagen van tevoren met het wassen van je haar. De natuurlijke huidvetten op je hoofdhuid bieden je meteen wat meer bescherming tegen eventuele irritatie die tijdens het ontkleuren kan ontstaan. Breng de ontkleuring ook flink dik aan, zodat alle haren goed bedekt zijn met een laag ontkleuring. Laat de ontkleuring vervolgens onafgedekt inwerken, dit kan helpen om die gelige gloed te voorkomen. Was je haar na het ontkleuren minimaal twee keer zodat alle blondeerresten goed weggespoeld zijn en de pH waarde van je haar zich weer kan herstellen. Daarna is je haar klaar voor een frisse, felle haarkleur!

 

Zilver, grijs en pastel tinten

Supermooi, die prachtige pastel- en grijstinten! In onze shop zijn verschillende grijs- en zilvertinten verkrijgbaar, waarbij de Granny Grey van Herman's Amazing Hair en Silver van Directions vaak gebruikt worden. Maar hoe krijg je nou precies het mooiste resultaat? Vaak vraagt dit toch behoorlijk wat werk en wat voorbereiding, maar uiteindelijk heb je dan wél die prachtige kleur in je haren zitten. Wil je het gaan proberen? Dan zullen onderstaande tips je zeker helpen.

 • Bleach it, baby! Je haar moet voor de grijs- en pasteltinten WIT zijn. Als je haar een lichte gloed heeft, kun je het beste eerst even een toner gebruiken om je haar in de juiste kleur te krijgen. Wit, dus. Grijs- en pasteltinten zijn een echte commitment, dus bereid je absoluut voor op flink wat bleek-beurten om een zo licht mogelijke basis te krijgen. Overleg bij voorkeur met een kundige kapper hoe je je haar zo licht mogelijk kunt krijgen zonder dat het te erg beschadigt.
 • Wassen, wassen, wassen. Zorg dat je na het ontkleuren je haar goed neutraliseert. Was je haar minimaal twee keer met een milde shampoo om eventuele blondeerrestjes te verwijderen, maar ook om de pH waarde van je haar te herstellen en de haarschubben weer iets te sluiten. Wanneer deze drie factoren niet in check zijn, is de kans erg groot dat je niet tot nauwelijks resultaat ziet van de haarverf. Openstaande haarschubben zorgen ervoor dat je de kleur heel snel uit je haar spoelt. Als je een dag (of langer) kunt wachten, kun je ook een conditioner gebruiken om je haar even een oppepper te geven en je haar te neutraliseren. 
 • Dan: verven! Zorg dat je haar schoon is, dus even wassen met een pH neutrale shampoo. Goed uitspoelen, en wanneer je haar nog licht vochtig is breng je de haarverf op je haar aan. Niet zuinig zijn, goed insmeren! Wikkel je haar daarna in aluminiumfolie en verpak het daarna nog eens in een handdoek (of muts) en laat het zo een paar uur zitten. No worries, onze haarverven zijn in principe rijk gepigmenteerde conditioners, dus dat kan prima. Na de inwerktijd kun je je haar uitspoelen met koud water, dan sluiten de haarschubben zich weer iets en blijft je kleur beter zitten.
 • A little patience... Soms krijg je niet meteen het gewenste resultaat. Het kan helpen om het over een tijdje gewoon nog eens te proberen, en nog eens. Ook een extra lange inwerktijd kan helpen om je haar in de juiste staat te krijgen om de kleur vast te houden. 

 

Verven 101 - hoe ga je te werk?

 • Was je haar eerst met een milde, PH neutrale shampoo
 • Vet de huid bij je haargrens in met wat jojoba olie, Vaseline of vette crème
 • Breng haarverf aan met een haarverfkwastje, zo kun je nauwkeuriger werken
 • Kam de haarverf daarna goed door je haar heen, tot de verf een wat meer 'schuimachtige' substantie krijgt
 • Laat de haarverf goed lang intrekken. Zeker de lichtere tinten geven een mooier resultaat als je de verf langer dan de aangegeven 30 minuten in laat trekken.

Ben je bang dat je naast je haren ook de rest van je lichaam en je badkamer van een kekke kleur voorziet? Hoeft niet! Met deze tips voorkom je creatief gekleurde ledematen en badkamers:

 • Geen zin in gekleurde handen of nagels? Gebruik handschoentjes!
 • Geen zin in een gekleurde hoofdhuid of gekleurd voorhoofd? Breng de haarverf tot ongeveer een centimeter afstand van je hoofdhuid aan, kam de rest van de verf goed door vanaf de haaraanzet. 
 • Verwijder verdwaalde restjes haarverf meteen met een beetje water en wat zeep of een beetje alcohol. 

 

Je haarkleur langer mooi houden

Hoe lang je kleur uiteindelijk blijft zitten, is afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je je haar vaker wast, zal de kleur ook sneller vervagen. Ook haar wat erg poreus blijft, zal de kleur sneller loslaten. Het type shampoo en de hoeveelheid stylingsproducten die je gebruikt, kunnen ook van invloed zijn. Maar wat kun je dan wel doen? Hieronder zetten wij onze persoonlijke, favoriete tips op een rijtje:

 • Gebruik voor het kleuren een pH neutrale, goed reinigende shampoo zodat je haar optimaal schoon is en conditioner en styling resten goed verwijderd zijn
 • Spoel je haar na het kleuren uit met koud water, zo blijven de kleurpigmenten beter in het haar zitten
 • Gebruik een speciale kleurconditioner of meng een beetje van je kleur door siliconevrije conditioner voor snelle kleur touch-ups tussen de verfbeurten in
 • Laat je haarverf enkele uren intrekken, afgedekt onder een plastic kapje of badmuts, het kan absoluut geen kwaad!

 

Klaar om aan de slag te gaan? Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment felgekleurde haarverf en leef je uit! Heb je nog vragen? Dan kun je ons bereiken via email of telefoon/Whatsapp: info@alloverpiercings.nl | 0640494149