Wat is een piercing retainer?

3 feb 2022

Heb je een ziekenhuisopname op de planning staan of mogen je piercings even niet zichtbaar zijn? Dan kun je kiezen voor een piercing retainer. Wat is een piercing retainer precies, en hoe doe je piercing retainers in? Lees er alles over in deze blogpost!

 

Waarom een piercing retainer dragen?

Hoe mooi je piercings ook zijn, soms kan het toch gebeuren dat je tijdelijk geen sieraad kunt dragen. Bijvoorbeeld vanwege je werk, waar piercings niet zichtbaar mogen zijn. Of misschien heb je een ziekenhuisopname gepland staat waarbij piercingsieraden van metaal uit zullen moeten. Vaak is het zo dat je piercing alleen een korte tijd niet gedragen kan worden, maar het zou zonde zijn als hierdoor je piercing dicht zou groeien. Een piercing retainer kan dan uitkomst bieden!  

 

Piercing uitdoen zonder dicht te groeien?

Piercing Retainers zijn speciale piercing sieraden die je kunt gebruiken om je piercing minder zichtbaar te maken of om het piercing gaatje open te houden wanneer je tijdelijk geen standaard piercingsieraad in kunt doen. Zo kun je dus even je piercingsieraad uit doen, de piercing retainer in doen en toch je piercing gaatje open houden. De meeste piercing retainers zijn echt bedoeld om maar tijdelijk te dragen, vanwege hun vorm of omdat ze minder stevig dicht blijven zitten dan een piercingsieraad van titanium of chirurgisch staal.  

 

Welke piercing retainers zijn er?

Er zijn diverse soorten piercingretainers. De meest voorkomende retainers lijken op de standaard piercingstaafjes, maar zijn dan gemaakt van minder opvallend materiaal, bijvoorbeeld transparant Bioplast. Met deze piercing retainer staafjes kun je bijna alle soorten piercings tijdelijk minder zichtbaar maken.

Er zijn ook speciale septum retainers die je kunt gebruiken om je septum piercing onzichtbaar te maken. Deze septum piercing retainers kunnen gemaakt zijn van glas, Bioplast maar ook een metaalsoort. 

Daarnaast verschijnen er regelmatig nieuwe piercing retainers, zoals speciale retainers van silicone of hider plugs, om je opgerekte piercings minder zichtbaar te maken. Check ons aanbod piercingretainers op onze site voor onze collectie retainers!