Sport en opgerekte piercings? Kies voor silicone tunnels!

19 jun 2013

Tijdens het beoefenen van je sport is het belangrijk dat je je vrij kunt bewegen. Comfortabele, niet knellende kleding. Geen rondflapperende sieraden die jezelf of een ander kunnen beschadigen. En in het geval van opgerekte oorlellen of andere piercings, zeker geen sieraden die zomaar uit kunnen schieten of waar je achter kunt blijven hangen. Die prachtige, stenen tunnel die in the heat of the moment door de sportzaal vliegt? Woopsie...

Maar! Gelukkig zijn er manieren om er voor te zorgen dat je gewoon zorgeloos kunt sporten, en zeker kunt weten dat je piercing verder in orde is. In de meeste gevallen kun je een hoop leed voorkomen door te kiezen voor goed passende, lichte en aansluitende piercingsieraden, ongeacht de grootte van je piercing. De perfecte oplossing hiervoor zijn piercingsieraden van silicone. 

Silicone is een materiaal wat ontzettend licht en flexibel is. Het materiaal is niet giftig, kan in de autoclaaf en is perfect voor je reeds genezen piercings. Het allerbelangrijkste voor de sporters onder ons is waarschijnlijk dat het materiaal zodanig licht en flexibel is, dat je het nauwelijks voelt zitten en het daarnaast ook nog eens meebuigt wanneer je bijvoorbeeld een helm draagt. Daarnaast is silicone ook nog eens verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende, felle kleuren, dus kun je je piercingsieraden zelfs laten matchen met de kleuren van je sportteam. 

Bij All Over Piercings vind je een uitgebreide reeks silicone piercingsieraden van Kaos Softwear in het assortiment. Alle sieraden van Kaos zijn gemaakt van medical grade silicone, dus van de allerhoogste kwaliteit! Zo hebben we double flared tunnels, skin eyelets, hider plugs (voor wanneer je piercings even een tijdje minder zichtbaar moeten zijn) en silicone plugs in ons assortiment. De tunnels en skin eyelets zijn ideaal wanneer je superlichte sieraden wil dragen die je echt nauwelijks voelt. Vooral de skin eyelets zijn de lichtste en dunste tunnels die er te krijgen zijn. Daarnaast zijn ze zo dun, dat ze je opgerekte piercing ook nog eens een stuk groter laten lijken. En ook buiten het sporten om zijn silicone piercingsieraden ideaal om mee te zwemmen of tijdens het slapen.

Beoefen je een contactsport? Dan zul je vast al het een en ander meegekregen hebben wat betreft de veiligheid. Ook je piercings verdienen hierbij de nodige aandacht. Ongevraagd een vinger in je opgerekte oorlel terwijl je tegenstander vrolijk de andere kant op gaat? Niet heel prettig... Gelukkig hebben we naast tunnels en eyelets ook een aantal plugs van silicone in ons assortiment, waarmee je zulke ongelukjes kunt voorkomen. Deze plugs zijn dicht aan de voorzijde, hierdoor kan er geen vinger meer in je opgerekte oorlellen blijven hangen, terwijl ze toch licht en comfortabel dragen.

Ben je klaar met sporten? Dan is het tijd om je tunnels of plugs van silicone te reinigen! Ook dat gaat supermakkelijk; afspoelen met lauwwarm water en schoonmaken met een milde zeep is alles wat je hoeft te doen. Geef ze een plekje in je sporttas voor een volgende trainingssessie en you're good to go! Of draag ze gewoon als dagelijks sieraad, dat kan natuurlijk ook. 

Nieuwsgierig geworden naar wat we zo allemaal op het gebied van silicone piercingsieraden te bieden hebben? 
Kijk dan gauw tussen onze uitgebreide reeks silicone sieraden