Hoe verzorg je houten plugs en tunnels?

6 sep 2017

Yay, nieuwe houten plugs! Of tunnels. Of hangers. Hoe dan ook, hout draagt supercomfortabel dus we snappen dat je daar voor gekozen hebt. En om je nieuwe aanwinsten een hele lange tijd mooi te houden, geven we je hieronder tips en informatie over de verzorging van houten piercingsieraden.

Hout is een fantastisch materiaal voor piercingsieraden. Het is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten en kleuren, waardoor er voor elke gelegenheid wel een plug of tunnel is te vinden. De mooie kwaliteiten van hout komen ook ontzettend goed naar voren wanneer het wordt gegraveerd of in prachtige vormen wordt uitgesneden. Na een goede polijstbeurt worden de details, kleur en houtnerf nog duidelijker en heb je gegarandeerd een setje unieke piercingsieraden. 

 

 

Over het materiaal

Hout is een natuurlijk materiaal. Houten plugs en tunnels zijn licht van gewicht en dragen daardoor ontzettend comfortabel, onder álle weersomstandigheden. Hout is daarnaast ook een poreus materiaal, waar je over het algemeen vrij weinig van merkt doordat onze sieraden superglad zijn gepolijst. Maar bij houten piercingsieraden is het oppervlak altijd minder glad dan piercingsieraden van glas of metaal, dus kun je houten piercingsieraden beter niet in een nét opgerekte piercing dragen. Als je opgerekte piercing eenmaal gewend is aan de nieuwe maat en lekker los is geworden, kun je natuurlijk prima een mooie houten plug, tunnel of hanger gaan dragen. 

 

Down to business: hoe verzorg je houten plugs, tunnels en hangers?

De verzorging van je houten sieraden is vrij makkelijk. Het aller, allerbelangrijkste is dat je er voor moet zorgen je houten piercingsieraden niet nat worden. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar water zal je houten plugs en tunnels op den duur uitdrogen en zelfs breekbaar maken. Het hout gaat er dof en verweerd uitzien, en dat is natuurlijk jammer. Om je sieraden schoon te houden heb je dus geen water en zeep nodig, maar een beetje olie en een droog doekje. 

Hoe maak je houten plugs, tunnels en hangers schoon? Supersimpel! Doe een klein beetje jojoba olie of Holey Butt'r op een schone doek. Wrijf het draagvlak en de achterkant van de plugs of tunnels in met een klein beetje olie of Butt'r en wrijf het gehele sieraad goed na met een droge doek. That's it! Frisse en fruitige plugs en tunnels die lang mooi blijven. 

Welke olie kan ik gebruiken om mijn houten sieraden schoon te maken? Een zuivere, plantaardige olie of balsem werkt het beste. Bij voorkeur een olie die niet ranzig wordt. Jojoba is hiervoor ideaal, net zoals Oorsmeer of Piercing Deo

Echt geen water en zeep gebruiken dus? Nee, laat je houten sieraden absoluut niet nat worden. Ga niet zwemmen of douchen met je plugs of tunnels en hou ze uit de buurt van vochtige ruimtes. Het vocht kan ervoor zorgen dat het hout iets uit gaat zetten waardoor het minder glad aan gaat voelen. Of erger nog, het hout kan uit gaan drogen (ja, serieus) en uiteindelijk splijten. Keep 'm dry, dus.

 

En als allerlaatste: hout is een natuurlijk materiaal en elk stuk heeft een eigen karakter. Hierdoor zijn houten sieraden nooit helemaal hetzelfde. Hout zal in de loop van de tijd vaak ook wat donkerder kleuren, zeker als je regelmatig olie of iets soortgelijks gebruikt om ze te onderhouden. Maar dat zijn helemaal geen nadelen te noemen, want het zorgt er juist voor dat elk setje houten plugs of tunnels juist helemaal uniek en bijzonder blijft. Geniet ervan!

 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op!

Telefoon: 072-7370119

Whatsapp: 06 4049 4149

Email: info@alloverpiercings.nl