Hoe maak je gouden piercing sieraden schoon?

14 jul 2021

Gouden piercing sieraden zijn de perfecte aanvulling voor je sieraden collectie. Maar hoe maak je gouden piercings schoon, en hoe kan het dat je echt gouden piercing sieraad toch verkleurt? Lees er alles over in onze blogpost!

 

Waarom moet je goud schoonmaken?

Na verloop van tijd kunnen je gouden piercings hun glans verliezen en er doffer uit gaan zien. Doordat je piercings dag in, dag uit gedragen worden, kunnen zeepresten, cème en huidvetten zich snel opstapelen. Je gouden piercing sieraden kunnen er hierdoor dof uit gaan zien. Een regelmatige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat je gouden piercing sieraden lang mooi blijven.

 

Kan echt goud verkleuren?

Door zwavel in de lucht kan je gouden piercing wat verkleuren. Dit ligt niet aan het materiaal wat voor je piercing gebruikt is. Onze 18 karaats gouden piercing sieraden zijn van de allerbeste kwaliteit en het goud zal daarom nooit oxideren. Wel kan de zwavel in de lucht zich vasthechten aan je gouden piercing sieraad, waardoor er een donker of zelfs zwart laag gevormd kan worden. Dit kan gebeuren bij piercings van geel goud, maar ook bij rose gouden piercings en witgouden piercings. Dit laagje is echter met de onderstaande tips prima te verwijderen.

 

Hoe maak je gouden piercing sieraden schoon?

Om je gouden piercing sieraden weer te laten glanzen, kun je verschillende schoonmaakmethodes gebruiken. Gebruik bij het schoonmaken van je gouden piercings altijd een hele zachte (tanden)borstel en een zachte doek, van bijvoorbeeld flanel of een doekje speciaal voor sieraden. 

Tip: een fijne zeef is handig als je de sieraden schoon gaat maken! Zo voorkom je dat je kostbare piercing balletjes en staafjes door de gootsteen gespoeld worden.

Gebruik geen schurende of agressieve schoonmaakmiddelen voor je gouden piercings. Hiermee kun je de sieraden flink beschadigen waardoor ze hun glans verliezen. Vermijd ook het gebruik van keukenpapier of ander papier, de houtvezels die hierin verwerkt zijn kunnen je piercing beschadigen.

Goud is een prachtig, maar ook kostbaar materiaal. Zorg er daarom altijd voor dat je voorzichtig bent met het schoonmaken van je echt gouden piercings.

 

Makkelijk gouden sieraden schoonmaken met een poetsdoekje

Als je echt gouden sieraden dagelijks draagt, dan ontkom je bijna niet aan een regelmatige poetsbeurt. Je kunt dat natuurlijk heel uitgebreid doen, volgens een van de onderstaande methodes. Maar als je je gouden piercingsieraden even snel een opfrisser wil geven, gebruik dan een poetsdoekje voor gouden sieraden. Dit is de snelste manier om je gouden sieraden makkelijk schoon en glanzend te krijgen. In onze shop vind je de sieradenpoetsdoekjes van Hagerty. Deze handige doekjes zijn perfect voor het schoonwrijven van je gouden sieraden.

 

 

Gouden piercing sieraden schoonmaken met groene zeep

Je kunt gouden piercing sieraden schoonmaken met een beetje groene zeep. Maak hiervoor een sopje van wat groene zeep met lauw water. Leg je gouden piercing sieraad in het sopje (eventueel met behulp van de zeef!) en laat even weken. Borstel vervolgens je gouden piercing schoon met de zachte tandenborstel, spoel goed af met lauw water en wrijf je piercing vervolgens droog met de zachte doek.

 

Gouden piercing sieraden schoonmaken met afwasmiddel

Gouden piercings kun je ook prima schoonmaken met een beetje afwasmiddel, zoals Dreft. Dit werkt vooral erg goed bij piercings die ingezet zijn met diamant, zirkonia of andere edelstenen. Maak hiervoor een sopje van lauw water en wat afwasmiddel, borstel je sieraad voorzichtig schoon met de zachte tandenborstel en spoel goed na met lauwwarm water. Wrijf daarna voorzichtig je piercing schoon met de zachte doek.

 

Gouden piercing sieraden schoonmaken met kunstgebitreiniger

Deze tip werkt voor alle gouden piercing sieraden, maar is vooral extra handig voor gouden lippiercings en tongpiercings om tandplak en andere aanslag te verwijderen! Los een bruistablet voor het reinigen van kunstgebitten op in een glas water, leg hier je gouden piercing in en laat enkele minuten liggen. Gebruik eventueel de zachte tandenborstel om verder schoon te borstelen, spoel goed na met water en wrijf je sieraad schoon met de zachte doek.

Deze schoonmaaktips zijn natuurlijk ideaal voor het reinigen van gouden piercing sieraden, maar werken natuurlijk ook prima voor het schoonmaken van je piercings van titanium, chirurgisch staal of andere materialen.

 

Benieuwd naar onze collectie 18 karaats gouden piercings? Hieronder vind je een selectie van onze piercing favorieten:

Echt Gouden Click Ringen voor diverse piercings

 

Echt Gouden Piercings, zoals gouden navelpiercings

 

Echt Gouden Piercings zonder schroefdraad

Heb je nog vragen over onze echt gouden piercingsieraden of het schoonmaken hiervan? Neem dan gerust contact met ons op!