Dreadlock verzorging

10 Mar 2015

Update juli 2020: ons assortiment wisselt regelmatig, meerdere van de hieronder genoemde artikelen zijn niet meer in onze shop verkrijgbaar. Check onze website voor de nieuwste toevoegingen aan ons assortiment! 

 

Wat zijn dreadlocks?

Je hebt ze vast al een keer bij iemand gezien, dreadlocks. Voor sommigen zijn dreads een uiting van een (geloofs)overtuiging, voor anderen gaat het vooral om de look. Dreadlocks ontstaan wanneer je je haar samen laat klitten en laat vervilten tot lange strengen. Wanneer je dreadlocks op de natuurlijke manier laat ontstaan worden ze ook wel 'naturals' genoemd. Tegenwoordig kiezen mensen vaak bewust voor dreads en worden ze in een gespecialiseerde salon of bij iemand die vanuit huis werkt gezet.

 

Dreads laten zetten

Dreads op een natuurlijke manier laten ontstaan duurt vaak erg lang, maar geeft volgens velen wel het mooiste resultaat. Daarnaast gaat het proces geleidelijker, je hebt dus niet meteen een duidelijke bos dreads maar zult eerst door de 'grote bos ongekamd haar' fase heen moeten. Het hangt ook nog eens van je haartype af hoe snel en hoe makkelijk je haar vervilt.

Een andere veelgebruikte manier om dreads te zetten is de rip en twist methode, of door het haar te touperen en daarna met een haaknaald de haren vast te haken. Wanneer je hiervoor kiest heb je in een een aantal uren een volle bos dreadlocks.

  

 

Verzorging

Het verzorgen van dreads is iets waar veel mensen zich nog in vergissen. Zeker in het begin zul je best veel tijd moeten steken in de verzorging van je verse dreads zodat ze mooi zullen vervilten. Wassen met een goede dreadshampoo zal hier ook al veel bij helpen.

 

 

Dreadshampoo

De ideale shampoo voor je dreads is een shampoo die niet teveel schuimt, goed uit te spoelen is en je haar lekker stroef maakt. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld de dreadshampoo van Knotty Boy of de zeep van Dr Bronner. Toegevoegde oliën als lavendel, tea tree, eucalyptus en pepermunt helpen ook nog eens bij de verzorging van je hoofdhuid!

 

 

Wax en conditioners

De meningen over het gebruik van wax en conditioners zijn erg verdeeld. Vooral bij wax zijn duidelijke voor- of tegenstanders te vinden. Toch zijn er verschillende soorten dread wax te vinden die elk hun nut hebben. Met name oudere dreads die droog en breekbaar geworden zijn, kunnen opknappen van een regelmatige waxbeurt. Het is dan wel belangrijk dat je niet je hoofd vol smeert met plakkerige wax, maar dat je een klein beetje gebruikt en dat goed door je dreads verdeeld.

Gebruik je liever geen wax voor je dreads? Dan kun je altijd nog kiezen voor een luchtige dreadlock conditioner van Knotty Boy. De Knotty Boy conditioners zitten verpakt in een handige sprayflacon zodat je het makkelijk over je dreads kunt verdelen. Daarnaast is er ook nog een Cooling Spray van Knotty Boy die je geïrriteerde hoofdhuid kalmeert.

 

 

Welke verzorgingsmethode uiteindelijk voor jou het beste is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en je haartype. Maar kies vooral de methode die jij het fijnste vindt! Heb je nog vragen of wil je meer weten over ons assortiment van Knotty Boy of Dr. Bronner? Laat het ons dan weten via info@alloverpiercings.nl of 073-7270119