Double flared, single flared of no flare: voor elk oor een flare!

28 nov 2013

No Flare

Laten we bij het begin beginnen: no flared sieraden zijn sieraden zonder flare. Het sieraad is helemaal recht en glad, zonder opstaande randen. Het voordeel van een piercingsieraad zonder flare is dat ze makkelijk in te doen zijn en vaak ook nog eens erg licht zijn, zeker als het om no flared tunnels gaat. No flared piercingsieraden zijn ideaal wanneer je een piercing hebt op een plek waar een flare in de weg zou kunnen zitten. De sieraden worden op hun plek gehouden met behulp van een o-ring aan elke zijde, hierdoor hoef je niet meer op te letten hoe je het sieraad in doet; het zit altijd goed! Let er bij no flared plugs of tunnels wel op dat je goed passende o-ringen draagt en een setje o-ringen als reserve bij de hand houdt. Het kan namelijk gebeuren dat je zo nu en dan een o-ring verliest...

 

 

Single flared
Single flared piercingsieraden combineren gemak met prachtige looks. De voorkant van deze sieraden is voorzien van een opstaande rand, terwijl je aan de achterzijde van een single flared sieraad nog steeds een verwisselbare o-ring aantreft. Supermakkelijk om in te doen, terwijl er aan de voorzijde toch een mooi bewerkte flare zichtbaar is. Er zijn single flared plugs en tunnels in onze shop te krijgen, gemaakt van diverse materialen. Single flared piercingsieraden zijn ideaal om te dragen tijdens het stretchproces en daarmee ook perfect voor pas opgerekte piercings. In onze shop vind je een hele reeks glazen, single flared plugs van Gorilla Glass die ideaal zijn tijdens het stretchen, in maten van 2 mm tot en met 25 mm inclusief alle tussenmaten. En we zijn er stiekem best een beetje trots op dat deze reeks alleen bij All Over Piercings verkrijgbaar is!

 

 

Double flared
Zit je al een tijdje op een bepaalde maat of heb je flexibele opgerekte oorlellen? Dan kun je de o-ringen misschien laten voor wat ze zijn en kiezen voor double flared piercingsieraden! Double flared sieraden zijn voorzien van twee opstaande randen, waardoor je geen o-ringen meer nodig hebt om de sieraden op hun plek te houden. Hierdoor kunnen de plugs en tunnels ook wat korter gemaakt worden waardoor er minder lengte achter je opgerekte piercing uitsteekt. Double flared sieraden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar hou er met kleinere maten wel rekening mee dat een double flared sieraad lastig in te doen kan zijn. Dit heeft natuurlijk vooral met de opstaande randen te maken, die wat groter zijn dan de werkelijke maat die je in je opgerekte piercing draagt. Maar daarnaast zijn piercings in kleinere maten ook nét iets minder flexibel, waardoor het indoen van een double flared sieraad wat lastiger kan zijn, zeker wanneer je nog niet zo heel lang op een bepaalde maat zit. Los daarvan zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende double flared sieraden te krijgen, in de meest waanzinnige ontwerpen. De piercingsieraden van Urban Star Organics zijn daar een perfect voorbeeld van.

 

 

Dus wat voor flare je ook zoekt, voor elk oor is er wel een oplossing te vinden. In onze shop vind je een ruime keuze aan single flared plugs en tunnels, een geweldig grote collectie double flared piercingsieraden, maar ook een kleine selectie piercingsieraden zonder flare. Neem gerust een kijkje tussen onze sieraden en mocht je vragen hebben, dan horen we die natuurlijk graag!