Boter voor je oren - Holey Butt'r

28 Mar 2014

UPDATE: Holey Butt'r is inmiddels uit ons assortiment gegaan, maar je shopt de fijnste piercingnazorg natuurlijk gewoon hier.

 

Met je oren in de boter gevallen?

Natuurlijk niet letterlijk 'boter' zoals je het op je boterham smeert. Holey Butt'r van PunkMedics is een balsem samengesteld uit diverse plantaardige vetten en andere verzorgende bestanddelen en ja, het lijkt wel een beetje op boter. Het grote voordeel is dan ook dat je maar een klein beetje nodig hebt om je piercings van verzorging te voorzien. Holey Butt'r zorgt ervoor dat je opgerekte oorlellen en andere piercings, soepel en zacht blijven, ook bij gure weersomstandigheden. En als je ooit al eens last hebt gehad van droge oorlellen, dan zul je waarschijnlijk ook gemerkt hebben je piercings daardoor ook een stuk sneller geïrriteerd kunnen raken. Een klein beetje Holey Butt'r voorkomt vaak al een boel leed! Daarnaast komt er bij Holey Butt'r geen koe aan te pas, Holey Butt'r is 100% vegan en daarnaast kiest PunkMedics ook nog eens voor ingrediënten van biologische oorsprong.  

 

Heilzame ingrediënten

In Holey Butt'r van PunkMedics tref je drie ingrediënten aan die samen een sterk team vormen om de uitdroging van je gepiercete huid te voorkomen:

  • Jojoba staat bekend om zijn voedende en extra vettende werking. Daarnaast bevat jojoba natuurlijke antioxidanten die de huid beschermen en gevoed houden.
  • Karanja heeft een mild antiseptische werking en helpt roodheid en jeuk te verlichten.
  • Soja voedt de huid intensief en stimuleert daarnaast de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het is rijk aan natuurlijk antioxidanten en vitamine E en B.

 

Hoe gebruik je het?

In principe kun je Holey Butt'r aanbrengen wanneer je daar behoefte aan hebt. Een keer per dag een klein beetje aanbrengen op je opgerekte piercings zorgt er in ieder geval voor dat droge plekjes en irritatie meteen aangepakt worden. Geen last van droge plekjes of irritatie? Dan is een regelmatige onderhoudsbeurt voldoende. Gewoon een beetje Holey Butt'r aanbrengen wanneer je denkt dat het nodig is, om uitdroging van je piercings te voorkomen. 

Voor een regelmatige, intensievere reinigingsbeurt kun je je opgerekte piercings af en toe wassen met een milde reinigingsgel. De SimpleCleanse van PunkMedics is hier bijvoorbeeld prima geschikt voor. Goed naspoelen en nadien je piercings even insmeren met Holey Butt'r & you're good to go!

 

 

 

Ook goed voor je sieraden!

Draag je regelmatig plugs en tunnels van hout in je piercings? Of misschien een mooi setje hangers van hoorn? Dan is Holey Butt'r helemaal ideaal! Naast dat het uitdroging van je opgerekte piercings voorkomt kun je Holey Butt'r ook prima gebruiken voor de verzorging van je organic piercingsieraden van bijvoorbeeld Tawapa, Quetzalli Jewelry of Omerica Organic. Wrijf je sieraden af en toe in met een beetje Holey Butt'r, zo blijven ze langer mooi.

Oftewel: Holey Butt'r van PunkMedics is ideaal voor zowel je opgerekte oorlellen als je sieraden, maar doet het ook prima op droge plekjes op je huid. Holey Butt'r zit in een klein, handzaam blikje wat met gemak in je tas of jaszak past, dus kun je Holey Butt'r altijd bij je hebben. Je vindt Holey Butt'r in onze shop tussen de andere nazorgartikelen voor je piercings.