Hoe verzorg je organic piercing sieraden

Kunnen je organic plugs wel een schrobbeurt gebruiken? Lees hier meer over hoe je organic piercing sieraden het beste kunt verzorgen!

 

Verzorging Stenen Sieraden

Je kunt je stenen piercingsieraden af en toe reinigen met een iets vochtige doek, maar toch is het niet aan te raden om je sieraden regelmatig aan water bloot te stellen. De meeste stenen hebben geen perfect glad oppervlak of hebben kleine scheurtjes of deukjes. Hoewel dat volkomen normaal is en bijdraagt aan de charme van de steensoort, kan het water in die kleine kiertjes blijven zitten wat uiteindelijk je piercingsieraad kan beschadigen. Gewoon even schoonwrijven met een schone, zachte doek is vaak al meer dan voldoende!

Verzorging Houten Sieraden

De verzorging van je houten sieraden is vrij makkelijk. Wanneer je er voor zorgt dat ze niet nat worden en de sieraden zo af en toe opgewreven worden met wat jojoba olie of een andere plantaardige olie, blijven je houten piercingsieraden ontzettend lang mooi en stevig. Voorkom het uitdrogen van je houten sieraden, zeker water is hier een grote boosdoener. Het kan je sieraden dof en breekbaar maken en een sieraad wat doormidden breekt is natuurlijk erg jammer.

Verzorging Sieraden van Hoorn en Been

Veel piercingsieraden van hoorn zijn gepolijst tot een hoogglans, wat ze erg makkelijk te reinigen maakt. Het enige wat je hoeft te doen is de sieraden af en toe met een schone doek met een beetje jojoba olie (of andere plantaardige olie) op te wrijven. Probeer je sieraden van hoorn niet in aanraking met water te laten komen, want net zoals bij hout kunnen ze hiervan uitdrogen en breekbaar worden. Ook kunnen ze hierdoor heel snel hun prachtige glans verliezen.

 

Geschikte producten voor het verzorgen van organic piercing sieraden

  • Jojoba olie
  • Oorsmeer - natuurlijke balsem voor de verzorging van oorlellen en sieraden
  • Fix - piercingolie met etherische oliën