Verf je haren met Directions haarverf - tips en trucs

5 feb 2015

Directions Haarverf, wat is het nu precies?

De haarverf van La RIche Directions is een hoog gepigmenteerde, semi-permanente haarverf. Een hele mond vol, maar het komt er in het kort op neer dat het een crème is die bomvol met kleurpigmenten zit. Je gebruikt voor deze haarverf géén ontwikkelvloeistof (peroxide) maar gebruikt het zo, rechtstreeks uit het potje. Even in laten werken, uitspoelen en je bent klaar om je haar te stylen! Directions haarverf is niet getest op dieren.

  

Semi-permanent?

Semi, inderdaad. In de meeste gevallen zal de Directions Haarverf geleidelijk aan vervagen. Maar soms kan dit een behoorlijke tijd duren en sóms blijft er een lichte kleurwaas achter die je er nauwelijks nog uit krijgt. Dit kan per kleur verschillen. Het komt er op neer dat de kleurpigmenten zich in je haarschacht vastzetten en zo je haar die spectaculaire kleur geven. Gezond, ongebleekt haar heeft dichtstaande haarschubben. Het is dan logisch te noemen dat de kleur hierbij meer op de haarschacht blijft liggen dan er in. Het resultaat is dan vaak ook vrij subtiel en wast er vaak snel weer uit. Maar wanneer je haar eerder geverfd is met een peroxidekleuring of wanneer je haar is gebleekt (bijvoorbeeld met een Hair Lightening Kit van Directions), staan de haarschubben meestal wat open. De kleurpigmenten dringen dan diep in de haarschacht en blijven dan ook wat langer zitten. Bij haar wat poreus blijft, zal de kleur echter iets sneller vervagen, dus zorg ook na het kleuren met Directions goed voor je haar, dan blijft ook je haarkleur langer mooi.

 

Hoe gebruik je Directions Haarverf?

Simpel! Eerst was je je haren met een milde shampoo. Daarna breng je je favoriete Directions Haarkleur aan op je haar. Kam het vervolgens door tot de haarverf een lichtere emulsie vormt. Het lijkt een beetje op schuimen. Dit is het moment waarop je de haarverf in kunt laten trekken! Minimaal 30 minuten is meestal voldoende voor een intensief resultaat. Spoel de Directions haarverf daarna uit tot het spoelwater helemaal helder is en style je haar zoals je gewend bent.

Ben je bang dat je naast je haren ook de rest van je lichaam en je badkamer van een kekke kleur voorziet? Hoeft niet! Hoewel Directions haarverf vrij makkelijk van je huid te verwijderen is, zetten we hieronder nog wat tips op een rijtje voor een soepel verlopende verfbeurt:

  • Vet de huid langs je haarrand in met wat jojoba olie, Vaseline of vette creme
  • Geen zin in gekleurde handen of nagels? Gebruik handschoenen
  • Breng Directions aan met een haarverfkwastje
  • Verwijder verdwaalde restjes haarverf meteen met een beetje water en wat zeep
 
 
 

 

 

 

Ik wil een pasteltint in mijn haren! Hoe licht moet de basiskleur zijn?

Hoe lichter je basiskleur, hoe feller het eindresultaat zal zijn. Dit geldt voor alle Directions haarkleuren. Wil je een mooie pasteltint in je haar? Hou er dan rekening mee dat je haar echt superlicht moet zijn, richting platinablond. De wat donkerdere kleuren kunnen ook prima op haar wat niet helemaal wit is, maar hou er dan wel rekening mee dat het uiteindelijke kleurresultaat ook afhankelijk is van de basiskleur die je hebt. Als er veel geel- of oranjetinten in je haar zitten, kan een lichtere kleur blauw of groen net wat anders uitpakken. Gelukkig is alle Directions Haarverf onderling te mengen, zodat je uiteindelijk jouw ideale haarkleur kunt samenstellen!

 

Hou houd ik mijn Directions haarkleur langer mooi?

Hoe lang je kleur uiteindelijk blijft zitten, kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Wanneer je je haar vaker wast, zal de kleur ook iets sneller vervagen. Ook haar wat erg poreus is, zal de kleur sneller loslaten. Het type shampoo en de hoeveelheid stylingsproducten die je gebruikt, kunnen ook van invloed zijn. Maar wat kun je dan wel doen? Hieronder zetten wij onze persoonlijke, favoriete tips op een rijtje:

  • Gebruik voor het kleuren een goede shampoo zodat je haar optimaal schoon is en conditioner en styling resten goed verwijderd zijn
  • Gebruik na het kleuren een speciale shampoo en conditioner voor je felle haarkleuring.
  • Meng een beetje Directions haarverf door een portie conditioner en laat dit even intrekken voor een snelle kleur touch-up
  • Laat je haarverf lekker lang intrekken, afgedekt onder een plastic kapje, badmuts of laagje vershoudfolie
 

 

La Riche Directions producten

Bij All Over Piercings vind je een uitgebreid assortiment van La Riche Directions producten. Alle kleuren Directions haarverf zijn online in onze shop verkrijgbaar. Ook de complete Directions Colour kits zijn bij ons online te bestellen, met daarin alle benodigdheden voor het kleuren van je haar. Wanneer je je haar wil bleken, kun je uit de voeten met de complete Hair Lightening Kit van La Riche Directions. Er is een 9% Hair Lightening en een 12% Hair Lightening kit verkrijgbaar. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een supertoffe, fel gekleurde haardos!Heb je vragen over een van de producten van La Riche Directions? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 072-7370119 of info@alloverpiercings.nl

Een aantal van onze medewerkers zijn zelf ook enthousiaste dye-hards en zullen je vragen met veel plezier beantwoorden!