Threadless Piercings - Afstellen en Indoen

11 May 2022

Threadless piercings zijn het ideale piercing systeem zonder schroefdraad, en geschikt voor allerlei piercings! Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit onze shop, daarom willen we met deze blogpost wat verder ingaan op het afstellen en aanpassen van je piercingsieraad zonder schroefdraad. Lees gauw verder!

 

Hoe werkt een threadless piercing?

Een threadless piercingsieraad werkt net iets anders dan sieraden met inwendig schroefdraad, of sieraden met normaal schroefdraad. Het piercing accessoire van je threadless piercing heeft een klein, dun pinnetje met afgerond uiteinde. Dit pinnetje klemt zich als het ware vast in je piercing staafje, zodat je threadless balletje of accessoire op zijn plek blijft zitten. Wanneer je bij ons een complete threadless piercing of een los threadless accessoire koopt, is het pinnetje van het accessoire al iets voorgebogen en meteen klaar voor gebruik. Superhandig dus, want je kunt je sieraad direct dragen!

 

Je threadless piercing afstellen

Heb je bij ons een threadless piercing gekocht? Dan is het pinnetje al licht voorgebogen. Het kan zijn dat je het accessoire misschien iets strakker vast wil laten klemmen, dan kun je het pinnetje van je piercingsieraad nog iets verder buigen. Of misschien heb je een threadless accessoire gekocht wat nog niet is voorgebogen? Ook dan kun je met deze uitleg je piercingsieraad perfect afstellen, helemaal naar jouw wens. Als je het pinnetje nog iets verder wil buigen, duw je het pinnetje van het accessoire eerst voor ongeveer de helft in het piercingstaafje. Dan buig je het accessoire voorzichtig naar een kant toe, zodat het pinnetje iets krommer wordt. Hierdoor klemt het pinnetje zichzelf vast in het staafje. Duw nu het accessoire helemaal op zijn plek, en kijk of het zo stevig genoeg blijft zitten. Zit het accessoire te strak in het staafje? Buig het pinnetje dan voorzichtig iets rechter. Wil je dat het accessoire iets steviger blijft zitten? Dan kun je het pinnetje iets krommer buigen. Je threadless piercing sieraad is nu helemaal klaar voor gebruik!

 

Om het wat makkelijker te maken, vind je de instructies ook nog eens terug in de onderstaande afbeeldingen:

 

Voorgebogen accessoires voor je threadless piercing

Accessoires voor je threadless piercing zijn er in allerlei vormen en maten. In onze shop vind je bijvoorbeeld piercing balletjes zonder schroefdraad, maar ook de mooiste piercing discs en figuurtjes voor je threadless piercings. Alle threadless piercing accessoires bij All Over Piercings zijn al licht voorgebogen. Het pinnetje van je accessoire is dus niet perfect recht, maar is al licht gebogen zodat je zelf meteen kunt checken of dit naar je wens is. Wil je dat het accessoire nog vaster blijft zitten? Buig dan het pinnetje nog ietsje verder krom, zodat het wat strakker in het staafje vastklemt.

 

Onze threadless accessoires: one size, fits all!

Al onze threadless piercing accessoires passen op elke maat (threadless) staafje. Kies dus zelf de gewenste maat van het staafje voor je piercing, en combineer het met een threadless accessoire naar keuze en voilà: past altijd. Superhandig voor als je wat vaker af wil wisselen!

 

Help, het pinnetje schiet los!

Het kan soms gebeuren dat het pinnetje van je accessoire los raakt. Dat is natuurijk niet echt handig, omdat je zo je piercing kwijt kunt raken. Gelukkig is dit iets wat je heel makkelijk zelf kunt fixen of nog beter: kunt voorkomen!

 

Controleer voordat je je piercingsieraad zonder schroefdraad gaat dragen altijd eerst of het pinnetje stevig genoeg vast klemt in het staafje. Het is de bedoeling dat je een beetje kracht nodig hebt om het accessoire te verwijderen met je vingers (dus niet met een tangetje). Als dit te makkelijk gaat, buig dan het pinnetje ietsje verder door zodat je balletjes of discje wat steviger vastgeklemd wordt. Controleer ook regelmatig of dit allemaal nog naar wens is afgesteld en pas het waar nodig aan.

 

Niet te ver doorbuigen!

Het is belangrijk om het buigen van het pinnetje met een beetje zorg en aandacht te doen. Probeer ervoor te zorgen dat je alleen het pinnetje buigt, en niet teveel kracht zet op het punt waar het balletje of accessoire vast zit aan het pinnetje. Als je op dat punt te hard door gaat buigen, dan kan het namelijk gebeuren dat je het accessoire eraf breekt. Dat is dus niet de bedoeling. Daarom nogmaals een herhaling van de instructies: duw het pinnetje tot ongeveer de helft in het staafje, buig het pinnetje dan voorzichtig een beetje door en test dan nog eens of het zo vast genoeg zit. 

 

Ben je een die-hard liefhebber van onze threadless piercings? Dan kan deze piercing tang voor threadless piercings een uitkomst zijn! Hiermee verbuig je op makkelijke manier het pinnetje van je sieraad.

 

Threadless Piercings Kopen

Kies je voor een complete piercing zonder schroefdraad, of stel je liever je eigen threadless piercing samen? We zetten onze populairste piercings zonder schroefdraad hieronder op een rijtje voor je:

Wil je meer weten over onze collectie threadless piercings en hoe je ze moet dragen? Neem dan gerust even contact met ons op!