Tepelpiercings en borstvoeding

7 aug 2015

Je tepels tijdens de zwangerschap

Dat je lichaam een hormonale roller coaster te wachten staat, is een feit. Niet alleen je buik groeit, maar ook je borsten en tepels zullen veranderen onder invloed van de zwangerschapshormonen. In de meeste gevallen merk je dat je tepels gedurende de zwangerschap wat groter worden, en je hierdoor waarschijnlijk ook een andere maat sieraad nodig zult gaan hebben voor je tepelpiercing. Wissel dus op tijd en kies bij voorkeur een eenvoudige barbell voor je tepelpiercing, zodat je het sieraad makkelijk schoon kunt houden.

Ben je van plan om tepelpiercings te laten zetten en heb je een kinderwens? Zorg er dan voor dat je de piercing zeker 1 jaar voor je je kinderwens in uitvoering wil gaan brengen laat zetten, dan hebben ze alle tijd om goed te genezen.

 

Borstvoeding geven met een tepelpiercing

Het lijkt misschien een uitdaging, maar meestal is het geen enkel probleem om met een goed genezen tepelpiercing borstvoeding te geven. Je tepelpiercing gaat natuurlijk dwars door je tepel heen en doorboort hierbij ook een aantal melkkanaaltjes. Maar gelukkig bevat je tepel behoorlijk veel melkkanaaltjes, je piercing vormt daarom in de meeste gevallen absoluut geen belemmering om succesvol borstvoeding te kunnen geven. De kans is zelfs aanwezig dat de melk bij een gepiercete tepel wat makkelijker stroomt.

 

Tijdens het voeden, piercingsieraad uit!

Eigenlijk is dit een hele logische, maar het is wel superbelangrijk: doe je tepelpiercingsieraad uit voor het voeden. Een piercingsieraad zorgt in de eerste plaats voor verstikkingsgevaar van je baby, maar daarnaast belemmert het ook het goed aanleggen van je baby omdat je tepel zich met piercingsieraad niet goed naar de mond van je kindje kan vormen.

Na het voeden kun je je tepelpiercing natuurlijk gewoon weer indoen. Kies daarom voor een tepelpiercing van goede kwaliteit en gebruik een insertion pin in de juiste maat om je tepelpiercing weer in te doen. Reinig je sieraad en piercing ook goed voordat je het in doet, bij voorkeur met een milde piercingzeep.

 

Na de borstvoedingsperiode

Ook na de borstvoedingsperiode is de kans groot dat je tepels anders zullen zijn dan voor de zwangerschap. Je tepels kunnen wat groter zijn, zeker net na de voedingsperiode. Kies daarom voor comfortabele piercingsieraden met genoeg ruimte (maar ook niet teveel natuurlijk) en kijk regelmatig of de maat nog klopt. Waarschijnlijk zullen je tepels na verloop van tijd weer iets kleiner worden, kies dan weer voor een iets korter sieraad.

 

Wat heb je nodig?

Heb je nog vragen over deze blogpost? Neem dan gerust contact met ons op via info@alloverpiercings.nl of via 072-7370119