Piercing Nazorg 101 - welke nazorg past bij jouw piercing?

13 Mar 2019

Je piercing verzorgen is een must en doe je waarschijnlijk dagelijks. De tijd van een jodiumoplossing en straffe zeep is allang voorbij, inmiddels zijn er veel meer (en betere) nazorgartikelen te vinden. Soms is het dan wel lastig om te kiezen, dat snappen we. Want welk product is nou het beste voor jouw piercing? Zetten we in deze blogpost voor je op een rijtje!

 

Piercing Zeep

Geschikt voor: pas gezette, genezen of geïrriteerde piercings

Wanneer gebruik je zeep: voor de dagelijkse reiniging van al je piercings, wanneer nodig.

Hoe te gebruiken: Piercingzeep is een milde, reinigende zeep zonder parfum. Piercingzeep gebruik je om je piercing en de piercingomgeving schoon te houden. Dit gaat het makkelijkste onder de douche. Zorg dat je handen al schoon gewassen zijn, neem vervolgens een klein beetje piercingzeep en schuim het op. Was je piercing en de huid eromheen voorzichtig en spoel goed af. Dep je piercing voorzichtig droog met een schone, niet pluizende doek of tissue.

Soorten piercing zeep: Reinigingsgel in flacon van Easypiercing, Reinigingsgel in tube van TattooMed.

 

Zoutoplossing

Geschikt voor: pas gezette, genezen of geïrriteerde piercings

Wanneer gebruik je zoutoplossing: voor de dagelijkse reiniging van je piercings.

Hoe te gebruiken: Een zoutoplossing gebruik je om je piercings op een milde, natuurlijke manier te reinigen. Een zoutoplossing kun je zelf maken met zout en gekookt water, of je kunt een sprayflacon met kant en klare zoutoplossing gebruiken. Een zelfgemaakte zoutoplossing gebruik je bij voorkeur warm, zodat korstjes goed los kunnen weken en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Dit is vooral behulpzaam bij pas gezette of geïrriteerde piercings. Week je piercing enkele minuten in de warme zoutoplossing of spray een ruime hoeveelheid zoutoplossing op je piercing en laat even intrekken. Vervolgens spoel je de piercing na met schoon water en dep je de piercing droog. Lees in deze blogpost alles over het maken van een zoutoplossing.

Soorten zoutoplossing: mineraal Zout om je eigen zoutoplossing te maken, Zoutoplossing in flacon van Easypiercing.

 

Piercing Spray

Geschikt voor: pas gezette of geïrriteerde piercings

Wanneer gebruik je piercing spray: wanneer je piercings geïrriteerd zijn en een extra verzorgingsboost kunnen gebruiken. Volg de aanwijzingen op de verpakking op.

Hoe te gebruiken: Een piercing spray is een speciale spray met verzorgende en bacterie-werende ingrediënten die je helpen bij de genezing van je piercing. Een piercing spray kan preventief gebruikt worden, bijvoorbeeld na het zetten van een nieuwe piercing, of gebruikt worden om een later ontstane irritatie te verhelpen. Je gebruikt de spray op een schone, droge piercing. Spray de piercing en wondomgeving in met de piercing spray en laat het even drogen.

Soorten piercing spray: Hygienische Oplossing van Easypiercing, After Piercing spray van TattooMed.

 

Healing Discs

Geschikt voor: pas gezette, genezen of geïrriteerde piercings

Wanneer gebruik je healing discs: om irritatie of druk van je piercings te verlichten.

Hoe te gebruiken: Healing discs zijn kleine discjes van hoogwaardig silicone die helpen bij het voorkomen en genezen van irritatie. De healing disc draag je over je piercingstaafje, tussen de huid en het balletje of discje in. Een healing disc kan bij pas gezette piercings een trekkerig gevoel verminderen (bijvoorbeeld de achterkant van een labretstaafje wat in je lip drukt) of helpen bij piercingbultjes die kunnen ontstaan bij geïrriteerde piercings. Healing discs worden vaak ingezet om kraakbeenbultjes te verminderen. Door het zachte materiaal wordt de druk van het piercingsieraad beter verdeeld en kan je piercing weer herstellen. Daarnaast helpt silicone bij het verlichten en genezen van irritaties doordat het de vochtbalans van je huid beter op peil houdt. Ook bij piercings die al genezen zijn kunnen healing discs meer draagcomfort geven.

Soorten healing discs: silicone Healing Discs van All Over Piercings.

 

Piercing Olie

Geschikt voor: genezen of geïrriteerde piercings

Wanneer gebruik je piercing olie: om je huid en piercing soepel en zacht te houden.

Hoe te gebruiken: Piercing olie gebruik je op een schone, droge piercing. Veel piercing olie bestaat uit verzorgende, neutrale olie die vooral je huid soepel houden. Een aantal olie-mixen zijn verrijkt met essentiële olie en zijn speciaal bedoeld om irritaties te verlichten. Neutrale olie masseer je in kleine hoeveelheden in de huid rondom je piercing. Piercing olie met essentiële olie kan toegevoegd worden aan en warme zoutoplossing of met een schoon gaasje aangebracht worden op de piercing zelf. Tea Tree olie wordt meestal verdund gebruikt, bijvoorbeeld door het toe te voegen aan een zoutoplossing of verzorgende olie.

Soorten piercing olie: Jojoba van All Over Piercings, Vitamine E olie van All Over Piercings, Fix Olieblend van All Over Piercings, 100% pure Tea Tree olie van All Over Piercings.

 

Piercing Deodorant

Geschikt voor: genezen piercings

Wanneer gebruik je piercing deodorant: om je piercing te verzorgen en een vervelende geur tegen te gaan.

Hoe te gebruiken: Piercing Deodorant gebruik je op een schone, droge piercing. De verzorgende bestanddelen houden je huid zacht, terwijl de essentiële oliën bacteriegroei tegengaan die een nare geur kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld bij septumpiercings). In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan zo'n nare geur juist ook ontstaan als je je piercing regelmatig wast. Een opbouw van huidvetten en dode huidcellen is hierin vaak de boosdoener. Bij (te) vaak en grondig wassen van je piercing kan je huid hierop reageren door juist meer huidvetten aan te gaan maken, wat een nare geur juist in de hand kan werken. Breng dagelijks een klein beetje piercing deodorant aan op je piercings om ze fris en zacht te houden. Lees meer over het ontstaan en tegengaan van piercingfunk in deze blogpost

Soorten piercing deodorant: Piercing Deodorant van All Over Piercings.

 

Piercing Balsem

Geschikt voor: genezen piercings

Wanneer gebruik je piercing balsem: voor een extra voedende verzorging of om mee te stretchen.

Hoe te gebruiken: Piercing balsem is ideaal om je huid een flinke oppepper te geven. Je brengt de balsem aan op een schone, droge piercing en helpt zo je huid soepel en superzacht te houden. De balsem is vet genoeg om ook te gebruiken tijdens het oprekken van je piercings. Breng een klein beetje piercing balsem aan op de huid rondom je piercing, je piercing zelf en eventueel je stretchtool. De balsem trekt na gebruik vanzelf in.

Soorten piercing balsem: Oorsmeer Stretchbalsem van All Over Piercings.

 

Zoals bij zoveel dingen geldt ook hier: less is more! Gebruik niet teveel van het nazorgproduct en ga je piercing niet meteen 6x per dag schoon schrobben, maar volg de instructies van het nazorgproduct op. Heb je pas geleden een piercing laten zetten en twijfel je of alles wel goed verloopt? Overleg het dan even met je piercer.

Mocht je nog vragen hebben over onze piercing nazorg, neem dan gerust even contact met ons op.

Telefoon: 072-7370119

Whatsapp: 06 4049 4149

Email: info@alloverpiercings.nl