Nature's finest - Plugs en tunnels van steen!

23 apr 2015

Al eeuwen zijn we gefascineerd door de pracht van stenen en mineralen. En terecht, want het ziet er dan ook waanzinnig uit! Bij All Over Piercings vind je een ruime keuze aan plugs en tunnels van steen, en in deze blogpost willen we je graag meer vertellen over dit bijzondere materiaal.  

 

Steen in je oren

Het lijkt zo gewoon, een setje stenen plugs in je oren. Maar vaak komt daar meer bij kijken dan alleen een stukje steen in de juiste vorm slijpen! Elke steen is uniek en heeft een eigen patroon en kleurencombinatie. Het kan daarom soms een uitdaging zijn om twee sieraden met elkaar te laten matchen. Hierdoor komt het voor dat bepaalde sieraden enkel per paar verkocht worden en niet per stuk. Maar natuurlijk wordt er door de sieradenmakers goed op gelet dat de sieraden goed bij elkaar passen. Als je kijkt naar de stenen plugs en tunnels van Diablo Organics bijvoorbeeld, dan zul je zien dat elk paar een eigen, unieke uitstraling heeft maar nog steeds goed bij elkaar past. En zo hoort het!

Er zijn talloze stenen plugs en tunnels van verschillende soorten steen in onze shop verkrijgbaar. Prachtige plugs van amethist, bijvoorbeeld. Of schitterende tunnels van tijgeroog. Ook plugs van bergkristal en sieraden van agaat zijn in onze shop te vinden. 

Naast dat al deze stenen piercingsieraden natuurlijk prachtig zijn om te zien, worden er soms ook bepaalde geneeskrachtige eigenschappen aan verschillende steensoorten toegekend. Amethist zou hoofdpijn kunnen verlichten en bergkristal zou de concentratie kunnen bevorderen. Of het echt waar is of niet kunnen wij niet bevestigen, maar je hebt in ieder geval wél een mooi setje unieke piercingsieraden in je oren!

 

 

 

Echt of nep?

Sommige steensoorten zijn zo waardevol en bijzonder dat ze ook bijna onbetaalbaar zijn. Turquoise is daar een perfect voorbeeld van. Deze steensoort wordt steeds moeilijker verkrijgbaar doordat er minder van deze steen gedolven kan worden. In principe is het zo dat de meest zuivere en fel gekleurde stenen ook meteen het duurste zijn. Leuk als je op zoek bent naar een tijdloos erfstuk, wat minder leuk als je regelmatig een nieuw setje plugs wil kopen. Daarom worden sommige steensoorten gekleurd met felle pigmenten. Howliet is hier prima geschikt voor. Deze steen is makkelijk verkrijgbaar en laat zich prima omtoveren tot een mooie, turquoise kleur. Lapis Lazuli is ook een steensoort die vaak nagemaakt om er vervolgens betaalbare Lapis sieraden van te maken. Als je goed kijkt zul je de verschillen met the real deal absoluut kunnen zien, maar het levert natuurlijk alsnog een prachtige set sieraden op die bovendien ook nog eens betaalbaar blijven.

Er zijn ook nog bepaalde 'steen'soorten die eigenlijk helemaal geen echte steensoort zijn, maar een glassoort. Blue en red goldstone zijn hier voorbeelden van, maar de allerpopulairste is ongetwijfeld opaliet. Opaliet is een schitterende glassoort met een melkachtige kleur en blauw opaalglans die vaak tussen de stenen sieraden te vinden is. Geen steen dus, maar wel ontzettend mooi!

 

Onderhoud van je plugs en tunnels

Echt moeilijk is het niet om je stenen plugs en tunnels te onderhouden. Gewoon even schoonwrijven met een doekje en meestal is dat al voldoende. Je kunt het doekje eventueel een klein beetje vochtig maken met een beetje milde zeep, maar de meeste steensoorten blijven langer mooi als je ze droog houdt. Doordat sommige steensoorten poreus zijn of kleine, natuurlijke scheurtjes hebben kan teveel water ze uiteindelijk zelfs beschadigen.

 

 

 

Stenen Plugs en Tunnels bij All Over Piercings

Wij zijn gek op steen! De kleuren, de diversiteit... we krijgen er bij All Over Piercings geen genoeg van. Daarom zijn we continue op zoek naar nieuwe, mooie piercingsieraden van steen. Inmiddels hebben we een flinke collectie opgebouwd met verschillende plugs en tunnels in allerlei soorten, vormen en maten. Wil je ze allemaal bekijken? Dan vind je hier al onze stenen plugs en tunnels terug.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Stel ze gerust via info@alloverpiercings.nl of 072-7370119