Nature's Finest: Houten Plugs, Tunnels en Hangers

21 nov 2018

Hout is prachtig om mee te werken. Er zijn ontelbaar veel soorten hout beschikbaar, met elk hun eigen karakteristieke uiterlijk. De kleuren kunnen varieren van bleekwit tot dieproze, feloranje, diverse bruintinten of pikzwart. Er zijn houtsoorten met een hele subtiele, nauwelijks zichtbare nerf en er zijn houtsoorten met een sterk contrasterende, vlammende nerf. Voor ieder wat wils, dus! Hout leent zich perfect voor een mooie set tunnels of plugs, maar ook schitterende spirals of andere hangers kunnen van hout gemaakt worden. En in een aantal gevallen laat hout zich ook nog eens prima bewerken tot een prachtig gedetailleerd stukje houtsnijwerk, wat je piercingsieraden nog eens extra speciaal maakt.

 

Fijn voor je oren in de winterkou!

Als het koud is, voel je dat als eerste in je vingers, tenen en: oorlellen. Logisch, want om warmte te conserveren zal je lijf op die plekken als eerste de bloedvaatjes vernauwen, waardoor deze lichaamsdelen sneller koud aan zullen voelen. Je handen en voeten kun je lekker warm inpakken, maar wat moet je nou met je opgerekte oorlellen?  Als je nog redelijk kleine opgerekte piercings hebt, dan kun je ze meestal nog wel onder een warme muts of een set oorwarmers kwijt. Probleem opgelost. Maar heb je grotere opgerekte oorlellen, dan wordt het vaak toch lastiger. Met een beetje creativiteit krijg je je oorlellen nog wel onder een das gepropt. Maar als dat ook niet meer werkt, kun je het beste kiezen voor piercingsieraden van een natuurlijk materiaal. Hout is hiervoor een prima keuze, want hout is licht en isoleert goed. Zo vriezen je oorlellen zéker niet van je hoofd af. Houten plugs en tunnels zijn dus de perfecte keuze om te dragen tijdens de winterkou. Geef je oren daarnaast een beetje extra liefde met een verzorgende balsem of olie, onze Oorsmeer Stretchbalsem en Jojoba olie zijn hier perfect voor.

 

Down to business: hoe verzorg je houten plugs, tunnels en hangers?

De verzorging van je houten sieraden is vrij makkelijk. Het aller, allerbelangrijkste is dat je er voor moet zorgen je houten piercingsieraden niet nat worden. Om je houten piercingsieraden schoon te houden heb je dus zeker geen water en zeep nodig, maar een beetje olie/balsem en een droog doekje. 

Hoe maak je houten plugs, tunnels en hangers schoon? Supersimpel! Doe een klein beetje olie of balsem op een schone doek. Wrijf het draagvlak en de achterkant van de plugs of tunnels in en wrijf het gehele sieraad goed na met een droge doek. That's it! Frisse en fruitige plugs en tunnels die lang mooi blijven. 

Welke olie of balsem kan ik gebruiken om mijn houten sieraden schoon te maken? Een zuivere, plantaardige olie of balsem werkt het beste. Jojoba olie is hiervoor ideaal, net zoals Oorsmeer Stretchbalsem of Piercing Deodorant

Echt geen water en zeep gebruiken dus? Nee, laat je houten sieraden absoluut niet nat worden. Ga niet zwemmen of douchen met je plugs of tunnels en hou ze uit de buurt van vochtige ruimtes. Het vocht kan ervoor zorgen dat het hout iets uit gaat zetten waardoor het minder glad aan gaat voelen.Of erger nog, het hout kan uit gaan drogen (ja, serieus) en uiteindelijk splijten. Keep 'm dry, dus.

 

En als allerlaatste: hout is een natuurlijk materiaal en elk stuk heeft een eigen karakter. Hierdoor zijn houten sieraden nooit helemaal hetzelfde. Hout zal in de loop van de tijd vaak ook wat donkerder kleuren, zeker als je regelmatig olie of iets soortgelijks gebruikt om ze te onderhouden. Maar dat zijn helemaal geen nadelen te noemen, want het zorgt er juist voor dat elk setje houten plugs of tunnels juist helemaal uniek en bijzonder blijft. Geniet ervan!

Klik hier om al onze houten sieraden te bekijken 

Heb je vragen over houten piercingsieraden of het onderhoud ervan? Neem dan gerust contact met ons op via info@alloverpiercings.nl of 072-7370119, we helpen je graag verder!