Je piercings zelf verwisselen - hoe open je piercingsieraden?

24 apr 2019

Hoe verwissel je een piercing? Daarvoor zul je eerst je piercing moeten openen of los moeten draaien. En het openen of sluiten van piercingsieraden is niet zo heel lastig, als je eenmaal weet hoe het moet. Hoewel het in het begin een tricky karweitje kan zijn en je het misschien liever aan een ander overlaat, kun je meestal prima zelf je piercings verwisselen. Hoe dan? Dat leggen we je hier onder uit.

 

Pro tips:

  • Gebruik geen tangen om het balletje op je staafje te draaien. Je kunt dan teveel kracht zetten en het schroefdraad kapot draaien. Zeker bij sieraden met inwendig schroefdraad.
  • Glibberige sieraden? Maak ze even schoon met wat (piercing)zeep en dep ze goed droog met schoon keukenpapier, dan heb je een betere grip.
  • Nog meer grip nodig? Draag nitriel handschoenen, zo heb je een nóg betere grip op je sieraden.
  • Verwisselen boven de wasbak? Leg er een handdoek in, zo voorkom je dat het balletje of sieraad in de goot verdwijnt of het vanuit de wasbak door je badkamer stuitert. 
  • Click ringen en doorlopende ringen open je het beste met je vingers. Een tang kan je sieraad beschadigen of vervormen waardoor je het niet meer kunt dragen.
  • Staafjes met opschroeffiguurtjes verwisselen? Hou het accessoire goed vast en draai aan het staafje om je sieraad los te krijgen.
  • Is je piercing geïrriteerd of nog niet genoeg genezen? Dan doet een wissel vaak meer kwaad dan goed. Laat het sieraad zitten tot je piercing helemaal genezen is.

 

Labrets, barbells en andere staafjes met schroefdraad

Hoe verwissel je nou een labret staafje of barbell? Het makkelijke antwoord: door 'm los te schroeven. Oke, dat is nogal voor de hand liggend natuurlijk, maar we leggen het nog even wat uitgebreider uit. Op deze manier blijven je al piercingstaafjes heel en heb jij er het langste plezier van.

Pak het staafje aan een zijde tussen duim en wijsvinger vast. Draai vervolgens het piercingballetje (of ander opschroefaccessoire) los en leg het in een bakje. Je kunt het piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer terug op en klaar! Draag je in plaats van een balletje een figuurtje (zoals een veertje, bloemetje of cluster)? Dan kan het helpen om aan het staafje te draaien, in plaats van het accessoire los te draaien. Een opschroefaccessoire met vormpje is wat lastiger vast te houden, maar door aan het staafje te draaien in plaats van het accessoire, lukt het meestal ook.

Pak het piercingballetje stevig vast tussen duim en wijsvinger

Zorg ervoor dat staafje en balletje recht op elkaar aansluiten

Draai het piercingballetje op het staafje

Draai het balletje goed vast en klaar ben je!

 

Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los. (Righty tighty, lefty loosy!) Tot je voor de spiegel staat en het opeens andersom is, lekker verwarrend! Probeer het dan op gevoel te doen en doe maar alsof je de dop van een flesje los (of vast) draait, dan lukt het meestal wel.

Het verwisselen van je piercing als het sieraad nog door je huid zit vraagt ietsje meer oefening. Neem er je tijd voor en draag nitriel handschoenen. De handschoentjes zorgen voor een betere grip op het sieraad, dat maakt het wisselen een stuk makkelijker. Hou met een hand je piercingsieraad vast en draai met je andere hand het balletje los. Je kunt je piercingsieraad nu verwisselen. Draai na de wissel het balletje er weer op en hij zit!

 

Doorlopende Ringen Openen En Sluiten

Doorlopende ringen zijn superfijne piercingringen als je niet al te vaak van sieraad wisselt. Een doorlopende piercingring open je door de uiteinden naar de zijkant te buigen. Zorg dat de opening groot genoeg is voor je piercing, verwissel je piercingsieraad en buig de uiteinden weer naar elkaar toe. Open een doorlopende ring nooit door de uiteinden uit elkaar te trekken, zo vervorm je de ring en kun je je piercingring niet meer dragen.

Doorlopende ring openen: pak de ring stevig vast bij beide uiteinden

Doorlopende ring openen: buig de uiteinden naar de zijkant toe open

Doorlopende ring openen: zorg dat de opening groot genoeg is voor je piercing en verwissel de ring

Doorlopende ring sluiten: buig de uiteinden van de ring weer naar elkaar toe

Doorlopende ring sluiten: zorg ervoor dat de uiteinden weer netjes op elkaar aansluiten

Doorlopende ring sluiten: klaar! Je piercingring is nu weer gesloten

 

Click Ringen Openen En Sluiten

Een click ring maakt het wisselen van je piercing echt een eitje. Je hoeft de ring alleen maar open te klikken, je piercingsieraad te verwisselen en hem weer dicht te klikken. Klaar! Een click ring open je het makkelijkste door hem vast te pakken aan de kant die open klikt. Als je de ring bij het scharniertje probeert te openen, zal het niet lukken. Pak beide uiteinden van de click ring tussen duim en wijsvinger en trek de ring voorzichtig open. Je kunt je piercingsieraad nu verwisselen. Dicht klikken doe je op dezelfde manier, maar uiteraard duw je dan de uiteinden weer op elkaar totdat ze in elkaar klikken. Gebruik hierbij alleen je vingers! Click ringen zijn wat buigzamer dan andere piercing ringen, dus je vingers zijn dan het beste gereedschap. Met een tang kun je je sieraad flink beschadigen.

 

Te ver open of te ver dicht gebogen?

Sluit je click ring niet (meer) helemaal optimaal? Dan moet je click ring waarschijnlijk weer even opnieuw op spanning gebracht worden. Dit doe je door de ring ietsje verder open of dicht te buigen. Zo gepiept en helemaal niet moeilijk, check deze pagina met daarin de uitleg met foto's: click ringen op spanning brengen

 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Telefoon: 072-7370119

Whatsapp: 06 4049 4149

Email: info@alloverpiercings.nl