How to - Piercing ringen openen en sluiten

10 jan 2014

Ball closure ringen en segment ringen met een een dikte van 1,6 mm of minder zijn meestal gemakkelijk met de hand te openen. Wanneer je het ringetje stevig vast pakt en wat druk uitoefent met je duim en wijsvinger, is het balletje of segmentje zo uit de ring te drukken. Het indoen gaat op een soortgelijke manier, maar dan natuurlijk net andersom. Zet het balletje of segmentje aan een zijde tussen de uiteindes van de ring en druk het terug op zijn plek met je duim en wijsvinger. Klaar!

Klinkt makkelijk, toch? Natuurlijk weten we dat het niet altijd zo makkelijk gaat als het lijkt... Soms is het een kwestie van oefenen, soms kun je dan beter de hulp inschakelen van een ringopener.

 

Ring openers zijn ideaal bij het openen van ringen met een wat stevigere dikte. Maar ook wanneer je moeite hebt met het verwisselen van dunnere ringen, kan een ringopener erg handig zijn. Een ringopener zorgt ervoor dat je net dat beetje extra kracht hebt om een piercingring met beleid open te duwen, met zo min mogelijk kans op vervorming van je piercingsieraad. De meeste ringopeners hebben een taps toelopend uiteinde met daarin een aantal gladde uitsparingen, zodat je piercingringetjes met verschillende diameters kunt openen. Wanneer je in de grepen van de tang knijpt opent het uiteinde zich en wordt je ball closure ring of segment ringetje heel geleidelijk geopend. Mits je natuurlijk niet als een malle in de opener knijpt, dus doe het vooral rustig aan...

 

Hoe gebruik je een ringopener?
Schuif het ringetje om het uiteinde van de ringopener. Knijp voorzichtig in de twee handgrepen, zodat je druk op de binnendiameter van het ringetje zet. Pak het balletje of het segmentje vast en blijf in de ringopener knijpen tot je voorzichtig het balletje of segmentje eruit kunt pakken. Voilá, je piercingring is geopend!

 

Oeps! Te hard geknepen...
Dat kan gebeuren, natuurlijk. Zeker als je vaker je ringen opent met een ringopener, kunnen ze op den duur wat losser om het middenstukje klemmen. Geen nood, daarom hebben we ook ringen sluiters in ons assortiment. Met een ringen sluiter kun je je piercingringetje -wederom met beleid- weer terug buigen zodat het balletje of segmentje weer stevig vast geklemd kan worden. Een ringen sluiter heeft een een wat breder uiteinde met daarin een keurig afgeronde en gladgepolijste uitsparing, die mooi rond om je piercingringetjes heen valt. Door in de twee handgrepen te knijpen kun je de ball closure ring of segmentring voorzichtig wat verder dicht buigen.

 

Hoe gebruik je een ringen sluiter?
Open de piercingtang iets en zet het piercingringetje in een van de ronde uitsparingen van de ringen sluiter. Klem het ringetje vast met de ringen sluiter en knijp voorzichtig in de twee handgrepen om het piercingringetje te sluiten. Je krijgt het mooiste resultaat als je het ringetje af en toe ietsje verdraait, zo voorkom je dat het ringetje op een plek opeens een knik maakt. Natuurlijk hoef je een ball closure ring of segment ring niet helemaal dicht te knijpen. Sluit het ringetje gewoon ver genoeg tot je er met een beetje kracht weer een segmentje of balletje tussen kunt klemmen, dat is meer dan voldoende.

 

Staal, messing, plastic tips, verschillende maten... help?
We hebben verschillende soorten ringopeners en ringen sluiters in ons assortiment die natuurlijk allemaal prima hun werk doen. Sommige piercingtools zijn uitgerust met een messing of plastic tip. Maar wat moet je er nu mee? De reden voor de coating om deze uiteindes is vooral om beschadiging van je piercingsieraden te voorkomen. Messing is een zachte legering die het risico op beschadigingen verkleint. Net zoals de ringopeners of -sluiters met plastic tip.

Daarnaast hebben we ringopeners en ringen sluiters in diverse afmetingen in onze shop. Uiteraard zijn de kleine ringopeners en -sluiters perfect voor de wat dunnere ringen met een niet al te grote diameter en zul je voor het zwaardere werk toch beter geholpen zijn met een wat grotere tool. De maten staan bij de piercingtools vermeld, maar mocht je nog vragen hebben over de beste maatkeuze, dan helpen we je natuurlijk graag verder!

Bekijk ons complete overzicht met ring openers en ringen sluiters