Hoe lang moet een helix piercing helen?

21 apr 2021

Hoe lang moet een helix piercing helen?

Ben je benieuwd hoe het nu precies zit met de genezing van een helixpiercing? Lees dan gauw verder! We vertellen je meer over hoe lang een helixpiercing moet helen, hoe je een onstoken helixpiercing kunt verzorgen en welke piercingsieraden je in een helixpiercing kunt dragen.

 

Helix piercing schoonmaken

Hoe moet je helix piercing schoonmaken? Dit kun je doen met bijvoorbeeld een (warme) zoutoplossing, of gebruik een milde piercingzeep van bijvoorbeeld EasyPiercing. Over het algemeen zal je helix piercing prima helen bij een schoonmaakroutine van 1x per dag. Als je zeep gebruikt, kun je ervoor kiezen dit onder de douche te doen, dan hoef je niet te stunten met een scheef hoofd onder de kraan. 

 

Ontstoken helix piercing

Het kan gebeuren dat je helix piercing gaat ontsteken. Soms wordt je helix piercing rood en zal je oor wat gevoeliger aan gaan voelen. Maar het kan ook gebeuren dat je na tijdje opeens een bultje ziet verschijnen rond je piercing. Niet leuk natuurlijk, maar over het algemeen komt dit erg vaak voor. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze bultjes of kleine ontstekingen, maar over het algemeen worden deze bultjes veroorzaakt door een kleine bacteriële infectie of door overmatig littekenweefsel. In beide gevallen is het vaak gewoon een kwestie van dikke pech, want door de langere genezing wordt een helixpiercing aan allerlei invloeden van buitenaf blootgesteld die een bultje kunnen veroorzaken. Meestal ziet zo'n bultje er vooral niet zo fijn uit, maar heb je er verder niet bijzonder veel last van. Soms kunnen ze wat gevoelig zijn of jeuken, zodra je merkt dat je er meer last van krijg is het wel zaak dat je het even checkt met je piercer of huisarts natuurlijk. 

Je kunt proberen het helix piercing bultje zelf weg te krijgen door een warme zoutoplossing en compressen te gebruiken, die je zachtjes op het bultje drukt. Ook de Silicone Healing Discs en onze complete Piercing EHBO kit voor kraakbeenbultjes kunnen helpen om het bultje sneller te laten verdwijnen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een goed piercingsieraad draagt wat ruimte biedt voor eventuele zwelling tijdens de genezing, maar zeker niet té groot is. Hoe dan ook, een kraakbeenbultje bij een helixpiercing komt regelmatig voor en vraagt vooral een flinke portie geduld, maar als je piercing eenmaal genezen is, komt het allemaal goed.Helingsproces helix piercing

Hoe lang moet een helix piercing helen? Hou rekening met een helingstijd van minimaal 6 tot 9 maanden. Helixpiercings zijn kraakbeenpiercings en hebben een langere geneestijd. Kraakbeen geneest langzamer dan piercings die in wat zachter weefsel (met een betere doorbloeding) gezet zijn. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van 6-9 maanden, meestal duurt het zelfs nog wat langer. Hoe lang jouw helix piercing precies moet helen, hangt van veel diverse factoren af. 

Een piercing geneest van buiten naar binnen. Na het zetten van je helixpiercing zal je piercing warm en opgezwollen aan gaan voelen. Het gebied rondom je helixpiercing, net als je helixpiercing zelf, kunnen gevoelig of pijnlijk zijn. Daarna zullen de randen van je piercingwondje zich als eerste gaan sluiten. Ook de binnenkant van je helixpiercing zal in deze tijd gaan helen. In deze tijd kunnen ook korstjes rondom de randjes van je helixpiercing kunnen vormen. Deze fase van de genezing duurt ook meteen het langste, dus heb geduld, het komt allemaal goed! En zoals met alle piercings: tijdens het helen van je helixpiercing is het belangrijk dat je je piercing zoveel mogelijk uit de zon houdt en er niet mee gaat baden/zwemmen of naar de sauna gaat om infecties te voorkomen. In de laatste fase van het helen van je helixpiercing, zal de huid van de piercingwond zich sterker gaan maken. Er zullen zich minder korstjes gaan vormen en uiteindelijk hou je zo een sterke, goed genezen piercing over.Helix piercing kopen

Een helixpiercing is een ontzettend veelzijdige piercing je kunt er alle kanten mee op. Als je piercing eenmaal genezen is, heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende piercingsieraden, van prachtige helixbarbells tot aan comfortabele click ringen. Wil je je helixpiercing nog iets extras meegeven? Maak je click ring dan compleet met een mooie click ring bedel! We zetten een aantal populaire helixpiercing sieraden voor je op een rijtje:

Heb je nog vragen over het zetten van een piercing, de leeftijd voor het zetten van een piercing of wil je weten welke piercing je het beste kunt kopen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.