Het mooiste hout voor opgerekte piercings: Omerica Organic!

17 sep 2014

Plugs en tunnels van het allermooiste hout! Of het nu om een basic setje gaat of een speciaal setje met waanzinnige details, Omerica Organic maakt het allemaal.

Omerica Organic is gevestigd in de Verenigde Staten en werkt daar al sinds 2004 aan unieke plugs en tunnels met toffe details en maximaal draagcomfort. Comfortabele houten tunnels, mooie houten plugs met inleg of gedetailleerde plugs met toffe afbeeldingen, je vindt het allemaal in onze collectie Omerica Organic sieraden. Maar dat is natuurlijk niet alles... Omerica Organic zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat er zo milieuvriendelijk geproduceerd wordt. De Omerica workshop draait zo efficient mogelijk en op groene energie, de materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt en al het gebruikte verpakkingsmateriaal is eco-vriendelijk.

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat de kleine eenmanszaak is uitgegroeid tot een supertof team. In die tien jaar tijd is Omerica Organic uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten op het gebied van organic plugs en tunnels geworden. 

  

 

Wood is Good
Hout is goed voor je piercings. Het is een licht en comfortabel materiaal wat ook in de koudere dagen prettig zal dragen. Het unieke karakter van hout is iets wat nooit gaat vervelen en met het juiste onderhoud blijven je houten piercingsieraden ontzettend lang mooi. Hout is poreus en daarmee niet geschikt voor piercings die nog niet genezen zijn. Maar hout is ideaal voor opgerekte piercings die reeds genezen zijn! Het poreuze karakter heeft dan juist het voordeel dat het je huid beter laat ademen en zo nare geurtjes tegen gaat. Houten piercingsieraden zorgen ervoor dat je piercings zacht en gezond aan blijven voelen. Wil je meer weten over de diverse houtsoorten die Omerica Organic voor hun sieraden gebruikt? Neem dan een kijkje op de website van Omerica Organic.

 

Een boom voor een boom
Het produceren van houten piercingsieraden vraagt natuurlijk om kwalitatief hout. En daar moeten bomen voor gekapt worden... Maar niet getreurd, want Omerica Organic helpt mee aan het herplanten van allerlei boomsoorten, zodat we niet met kaalgeplukte bossen blijven zitten. Daarnaast kunnen er uit een enkele boom duizenden sieraden gemaakt worden, dus al het kostbare hout wordt zo goed mogelijk benut. Omerica Organic besteedt ontzettend veel aandacht aan het ontwerpen, produceren en afwerken van elke plug of tunnel en werkt met de allermooiste houtsoorten die veilig in opgerekte piercings gedragen kunnen worden.

 

Waarom kiezen voor sieraden van Omerica Organic?
Er zijn zoveel redenen op te noemen waarom de plugs en tunnels van Omerica Organic gewoon een goede keuze zijn. Allereerst staat kwaliteit bij Omerica voorop. Elke plug of tunnel is een gegarandeerd stukje vakmanschap. De details zijn subliem en elk sieraad is perfect glad afgewerkt zodat de plugs en tunnels supercomfortabel dragen. Daarnaast heeft Omerica Organic een groen hart en wordt er milieubewust gewerkt. Wanneer je kiest voor de plugs en tunnels van Omerica Organic, kies je ook voor unieke en waanzinnige ontwerpen die jarenlang mooi blijven! Reden genoeg, vonden wij zo.

 

  

 

Omerica Organic Plugs kopen

Helaas zijn we gestopt met de verkoop van de sieraden van Omerica Organic. Niet getreurd, je kunt in onze shop natuurlijk wel gewoon terecht voor de mooiste houten plugs en tunnels! Onze collectie BEAM! Plugs is gigantisch groot en wordt elke keer weer uitgebreid. Naast onze standaard ontwerpen kunnen we ook custom plug designs voor je maken, of je plugs voorzien van een leuke tekst. Bekijk onze grote collectie houten plugs en tunnels hier, of stuur ons een mail met je eigen ontwerpidee via info@alloverpiercings.nl

 

Keep 'm pretty

Houten plugs en tunnels vragen wel een klein beetje onderhoud. We zetten enkele tips op een rijtje voor je:

  • Gebruik heel af en toe een beetje jojoba olie of Oorsmeer om je houten piercing sieraden mooi te houden. Wrijf het draagvlak en de achterkant van de plugs of tunnels in met een klein beetje olie of Butt'r en wrijf goed na met een droge doek. That's it! Frisse en fruitige plugs en tunnels die lang mooi blijven.
  • Laat ze niet nat worden! Ga niet zwemmen of douchen met je plugs of tunnels en hou ze uit de buurt van vochtige ruimtes. Het vocht kan ervoor zorgen dat het hout iets uit gaat zetten waardoor het minder glad aan gaat voelen. Of erger nog, het hout kan uit gaan drogen (ja, serieus) en uiteindelijk splijten. Keep 'm dry, dus.

 

En als allerlaatste: hout is een natuurlijk materiaal en elk stuk heeft een eigen karakter. Hierdoor zijn houten sieraden nooit helemaal hetzelfde. Hout zal in de loop van de tijd vaak ook wat donkerder kleuren, zeker als je regelmatig olie of iets soortgelijks gebruikt om ze te onderhouden. Maar dat zijn helemaal geen nadelen te noemen, want het zorgt er juist voor dat elk setje houten plugs of tunnels juist helemaal uniek en bijzonder blijft. Geniet ervan!

Heb je vragen over houten piercingsieraden of het onderhoud ervan? Neem dan gerust contact met ons op via info@alloverpiercings.nl of 072-7370119, we helpen je graag verder!