Gold Rush: echt gouden sieraden voor je oren en andere piercings

16 apr 2020

Onze fascinatie voor goud is waarschijnlijk net zo oud als de mensheid zelf. En ook niet zo gek, natuurlijk. Goud is een fantastisch materiaal waar je de mooiste sieraden en piercings van kunt maken! Glanzend, stralend als de zon en altijd classy. In deze blog vertellen we je meer over de echt gouden sieraden van All Over Piercings.

 

De samenstelling van gouden sieraden

Goud is een edelmetaal. Dat wil zeggen dat goud nauwelijks reageert met zuurstof waardoor het langer mooi blijft. Puur goud is erg zacht. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk te vormen is, het nadeel is dan weer dat het makkelijker beschadigt of vervormt. Lastig, als je graag wil dat je sieraden lang meegaan. Om die beschadigingen en vervormingen van sieraden te voorkomen, wordt goud daarom gemengd met een kleine hoeveelheid ander metaal. Metalen waarmee goud soms gemengd wordt zijn bijvoorbeeld zilver, platina, palladium of koper. Palladium kan ook gebruikt worden om witgoud te maken, en met koper krijg je de prachtige, rosé gouden kleur. Zolang de hoeveelheid goud meer dan de helft is, mag je nog steeds spreken van een echt gouden sieraad 

 

Karaat, percentages en meer

In het kort: hoe hoger het karaat gehalte, hoe puurder het goud. In onze shop zijn de meeste piercingsieraden en sieraden accessoires gemaakt van 14 karaats of 18 karaats goud. Het percentage goud in onze sieraden is daarmee 58,5% bij 14 karaat, of 75% bij 18 karaat. Hiermee weet je zeker dat je een piercingsieraad koopt van de allerhoogste kwaliteit wat ook nog tegen een stootje kan. Sieraden met een hoger karaat gehalte bevatten weliswaar een nog hoger gehalte puur goud, maar zijn daardoor ook wat zachter en kunnen net wat makkelijker beschadigen. We hebben daarom zo goed mogelijk gezocht naar de gulden middenweg hierin zodat je het langste van je gouden sieraden kunt genieten.

 

Voor je piercings of earparty!

Gouden sieraden kunnen altijd en overal, punt. Als je de gouden piercingsieraden en sieraden accessoires in onze shop checkt, zie je meteen dat er ontzettend veel vormen en combinaties mogelijk zijn. Zo kun je kiezen voor kleine en subtiele bolletjes die perfect voor alle piercings zijn, of prachtig samengestelde sieraden met echte edelsteen of Swarovski zirkonia, om je curated ear of earparty helemaal mee af te maken. Hoe dan ook: goud is hip, stylish, perfect te combineren met jouw unieke fashionlook en geschikt voor elke gelegenheid. Als je kiest voor onze gouden sieraden kun je er zeker van zijn dat je een sieraad kiest van de allerhoogste kwaliteit met een superlange levensduur.

 

Inspiratie nodig?

Bij All Over Piercings zijn we gek op onze selectie gouden sieraden! Hieronder vind je een aantal ideëen hoe je onze gouden piercingsieraden of gouden accessoires kunt dragen. Check vooral ook onze shop voor onze complete collecties echt gouden sieraden. Er komen regelmatig nieuwe stijlen bij.

Gouden Piercingsieraden

Witgouden Piercingsieraden

Roodgouden Piercingsieraden