Geen kraakbeenbultjes meer met Silicone Healing Discs!

2 jul 2014

Heb je een lippiercing of tongpiercing? Dan kan het gebeuren dat het discje het zachte weefsel van je tong of lip in zakt, ondanks dat je staafje meer dan lang genoeg is. Een bekend fenomeen bij veel lippiercing- of tongpiercingdragers en iets wat ook voor irritatie kan zorgen. De Silicone Healing Discs kunnen dan een uitkomst zijn! Maar wist je dat onze Silicone Healing Discs ook kunnen helpen bij de alombekende kraakbeenbultjes? We vertellen je er meer over in deze blogpost.

 

Wat zijn Silicone Healing Discs?

Silicone Healing Discs zijn kleine, transparante discjes van hoogwaardige silicone. De discjes bieden uitkomst bij lippiercings, tongpiercings maar ook kraakbeenpiercings. Je draagt de Healing Discs over het staafje van je piercing, zodat het silicone discje direct op de huid ligt, tegen het balletje van je piercing aan. Hierdoor kan het discje of balletje van je piercing niet meer in je huid drukken en zul je meteen verlichting merken. Elk discje heeft een diameter van 7 mm en zal zonder problemen passen op piercingstaafjes en ringetjes met een dikte van 1 mm tot en met 2 mm. Het discje is helemaal transparant, hierdoor vallen de Healing Discs bijna niet op wanneer je ze draagt.

 

 

 

Wat doen Silicone Healing Discs?

Je een hoop comfort brengen! Het genezen van een piercing gaat vaak aardig vanzelf, maar in sommige gevallen heeft je piercing net dat beetje extra nodig. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je sieraad lang genoeg, hiermee voorkom je een hoop ellende. Daarnaast zijn er natuurlijk ook flink wat piercing nazorg artikelen in onze shop verkrijgbaar, maar met Silicone Healing Discs heb je er een nieuwe, comfortabele mogelijkheid bij om je piercing te helpen genezen. Het discje van silicone vergroot het oppervlak wat direct op je huid rust, waardoor de eventuele druk van je piercingsieraad beter verdeeld wordt. Hierdoor verlichten de flexibele piercingdiscs de druk op en rondom je piercings terwijl ze zich tegelijkertijd aan je lichaam aanpassen.

 

 

 

Voor lippiercings en tongpiercings

Silicone Healing Discs zijn perfect voor allerlei orale piercings, waaronder lip- en tong piercings. Soms kan een labretstaafje of barbell voor irritatie aan je mondweefsel zorgen. Het weefsel in je mond is erg zacht waardoor balletjes en discjes soms te ver in het weefsel kunnen zakken. Het aanmaken van overmatig littekenweefsel is ook een veel geziene klacht bij orale piercings. Silicone Healing Discs helpen hierbij. Het silicone discje plaats je tussen de achterkant van je labret of tongpiercing staafje en je lip of tong, zodat het disje direct op het (aangedane) weefsel ligt. Het silicone discje zorgt er op deze manier voor dat het balletje of de achterkant van je labret niet meer in je tong of lip kan zakken. Irritatie wordt hiervoor sterk vermindert en je piercing kan zich zo prima verder herstellen, zonder dat er al te veel aan de piercingsieraden gefrunnikt hoeft te worden. Je merkt meestal al binnen een week resultaat.

 

Kraakbeenbultjes, be gone!

Hoewel de Silicone Healing Discs in eerste instantie ontwikkeld zijn voor lippiercings en tongpiercings, is het een fijne bijkomstigheid dat de discs ook helpen bij de genezing van kraakbeenbultjes. Deze bultjes zijn een veelvoorkomend verschijnsel bij diverse kraakbeenpiercings en zijn vaak lastig weg te krijgen. In de meeste gevallen ontstaan deze bultjes door irritatie en zorgt dit voor vochtophoping en overmatig littekenweefsel. Draag je Silicone Healing Disc rechtstreeks op het aangedane gebied rond je piercing, tegen het uiteinde van je piercing aan. Je zult merken dat dit meteen de druk verlicht en in de meeste gevallen merk je binnen een week al resultaat.

 

Piercings, irritatie en hygiëne

Silicone Healing Discs zijn gemaakt van medical grade silicone en kunnen in de autoclaaf gesteriliseerd worden. Superhandig, want bij piercings die nog volop in de genezingsfase zitten is het wel zo belangrijk dat je schoon te werk gaat. Ga bij twijfel daarom ook even langs bij je piercingshop en vraag of zij je willen helpen bij het plaatsen van de Healing Disc. Overleg ook meteen even de nazorgmethode met je piercer.

Ga je toch zelf aan de slag? Was dan in ieder geval altijd goed je handen voordat je met je piercingsieraden aan de gang gaat en vergeet niet de Silicone Healing Discs te reinigen. Je kunt hiervoor een milde piercing zeep gebruiken. Je piercingsieraad en Healing Discs kun je daarna nog van extra reiniging voorzien met behulp van een handig alcoholdoekje voor piercingsieraden.

 

Silicone Healing Discs bij All Over Piercings

We hebben inmiddels een flinke voorraad Silicone Healing Discs in onze shop, en voor het gemak zijn de discs verkrijgbaar in een handige verpakking met 6 stuks. Genoeg om direct meerdere piercings van wat meer comfort te voorzien en om wat reserve discs achter de hand te hebben. Je kunt de Silicone Healing discs online bestellen, wij zorgen voor de supersnelle verzending zodat je de piercing discs gauw in huis hebt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via info@alloverpiercings.nl of via 072-7370119. We helpen je graag verder!