De fijnste zonbescherming voor je tattoos!

13 jun 2018

Of je nu voor een paar weken naar een zonnig oord vertrekt of regelmatig op een terrasje te vinden bent, het is superbelangrijk om jezelf goed tegen de zon te beschermen. Zeker wanneer je tattoos bezit. Het assortiment zonbescherming voor tattoos is inmiddels flink uitgebreid, we zetten de fijnste producten voor je op een rijtje.Tattoos en UV straling

Gedoseerd zonlicht kan goed voor je zijn. Je lichaam maakt door het zonlicht extra vitamine D aan en meestal zal je huid ook blij worden van een paar zonnestralen. De inkt van je tattoos is er vaak wat minder blij mee, UV straling zorgt er namelijk voor dat je tattoos sneller gaan vervagen. De straling van de zon breekt de inkt beetje bij beetje af waardoor je tattoo door de tijd heen contrast en kleur zal verliezen. En aangezien de meeste tattoo's een behoorlijke investering zijn geweest, is dat natuurlijk zonde! Smeer jezelf dus goed in, zo blijven je dierbare plaatjes het langste mooi.Sunblock vs zonnebrandcreme

Heb je liever een smeerbare creme, of kies je voor een sunblock? Beide zijn natuurlijk helemaal prima, het grootste verschil zit 'm vooral in het gebruik. Een sunblock voor tattoo's zit vaak verpakt in een handzame stick, ideaal om mee te nemen in een tas of jaszak. Zo heb je altijd een goede zonbescherming voor je tattoo's bij de hand! Een zonnebrandcreme voor tattoo's smeert wat makkelijker uit en is vaak ook nog eens voorzien van allerlei hydraterende ingredienten. Je moet wat vaker smeren, maar je tattoo's zijn zo goed beschermd en je huid blijft zacht en soepel.Extreme Sunblock SPF 50 -  Deze fijne Extreme Sunblock stick met SPF 50 van Easytattoo smeert makkelijk uit en beschermt je tattoo lang tegen de zon. Plakt niet, watervast en makkelijk aan te brengen!

Bestel de Extreme Sunblock stick voor tattoo's hier

Sunprotection Stick SPF 30 - Deze kleine, handzame Sunprotection stick van Tattoomed is perfect om altijd bij je te hebben! Past makkelijk in elke tas of jaszak, dus geen excuus meer om je tattoo's onbeschermd te laten. Waterbestendig en 100% vegan.

Bestel de Sunprotection Stick voor tattoo's hier

Zonbescherming SPF 25 en SPF 50 - Hydraterende zonbescherming van Tattoomed, met panthenol en Vitamine E. Deze zonbescherming smeert superfijn uit, is waterbestendig en kalmeert de huid. Waterbestendig en 100% vegan.

Bestel de Zonbescherming SPF 25 voor tattoo's hier

Bestel de Zonbescherming SPF 50 voor tattoo's hier

Aftersun - Voelt je huid na een zonnige dag wat droog aan, zelfs na voldoende smeren? Dat is op zich niet zo gek, want je huid kan flink uitdrogen van de zon. Gelukkig is er dan de Aftersun van Tattoomed, tjokvol met kalmerende en verzachtende ingredienten die je tattoo's weer hydrateren en je huid helpen te herstellen. Niet vet, niet plakkerig en 100% vegan.

Bestel de Aftersun voor tattoo's hierRegelmatig blijven smeren

Hoe hoger de SPF, hoe langer je beschermt bent tegen de schadelijke UVA en UVB stralen van de zon. Zorg er toch voor dat je regelmatig een nieuwe laag zonbescherming aanbrengt, dan blijft de bescherming goed op peil. Zeker na het zwemmen is het belangrijk om weer een nieuwe laag zonbescherming aan te brengen.

 

If all else fails: dek 'm af!

Als je geen zonbescherming bij de hand hebt of om een andere reden niet kunt smeren, dan zit er nog maar 1 ding op: hou je tattoo zoveel mogelijk uit de zon. Zorg dat je tattoo bedekt is met je kleding of dek hem desnoods tijdelijk even af, zo weet je zeker dat je later niet met de figuurlijke (of letterlijke?) blaren zit.Verse tattoo? Uit de zon!

Heb je net een tattoo laten zetten? Dan is het natuurlijk superverleidelijk om deze tijdens de zomerdagen flink te laten zien. Toch is dat niet altijd een slim idee, zeker niet op zonnige dagen. Hou je net gezette tattoo zoveel mogelijk uit de zon en volg de nazorgadviezen van je tattoo artiest op. Je kunt pas met sunblock of zonbescherming aan de slag als je tattoo helemaal genezen is. Heb je vragen of je twijfel je ergens over? Neem dan even contact met ons op of check het met je tattooartiest.