Alles over de Tragus Piercing

19 dec 2018

De traguspiercing is niet meer weg te denken uit de reeks oorpiercings. Deze piercing is nog steeds ontzettend populair, en terecht! Maar hoe zit het precies met de plaatsing en genezing van de traguspiercing? Dat vertellen we je in deze blogpost.

 

Wat is een traguspiercing?

Een traguspiercing wordt gezet door het kleine flapje kraakbeen aan de voorkant van je oor, net voor je gehoorgang. Meestal wordt er een klein sieraadje in deze piercing gedragen, maar sommigen hebben genoeg plek om twee of meerdere sieraadjes te dragen.

 

Hoe wordt de piercing gezet?

De traguspiercing wordt meestal in het midden van het flapje van je oor gezet. Daarbij wordt de naald zo gestoken, dat de uiteindelijke plaatsing van het sieraad net voor je gehoorgang is en zo min mogelijk in de weg zit, maar het sieraad toch onder de juiste hoek door je tragus zit.

Draag je regelmatig oordopjes? Geef dit dan aan bij je piercer, dan kun je samen kijken hoe je traguspiercing het beste geplaatst kan worden.

 

Geneesperiode

Een traguskraakbeenpiercing is een kraakbeenpiercing, en kraakbeenpiercing hebben een langere geneesperiode. Kraakbeen geneest langzamer dan piercings die in wat zachter weefsel (met een betere doorbloeding) gezet zijn. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van zeker 6-9 maanden. Geen zorgen als die periode wat langer duurt, dat komt vaker voor. Als nazorgmethode kun je kiezen voor een (warme) zoutoplossing voor je piercings, of gebruik een milde piercingzeep van bijvoorbeeld EasyPiercing. Over het algemeen zal je piercing prima genezen bij een schoonmaakroutine van 1x per dag. Als je zeep gebruikt, kun je ervoor kiezen dit onder de douche te doen, dan hoef je niet te hannesen met een scheef hoofd onder de kraan. 

En zoals met alle piercings: tijdens de geneesperiode is het belangrijk dat je je piercing zoveel mogelijk uit de zon houdt en er niet mee gaat baden/zwemmen of naar de sauna gaat om infecties te voorkomen. 

 

Kraakbeenbultjes

Het kan gebeuren dat je na tijdje opeens een bultje ziet verschijnen rond je traguspiercing. Niet leuk natuurlijk, maar het komt regelmatig voor. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze bultjes, maar over het algemeen worden deze bultjes veroorzaakt door een kleine bacteriële infectie of door overmatig littekenweefsel. In beide gevallen is het vaak gewoon een kwestie van dikke pech, want door de langere genezing wordt een traguspiercing aan allerlei invloeden van buitenaf blootgesteld die een bultje kunnen veroorzaken. Meestal ziet zo'n bultje er vooral niet zo fijn uit, maar heb je er verder niet veel last van. Soms kunnen ze wat gevoelig zijn of jeuken, zodra je merkt dat je er meer last van krijg is het wel zaak dat je het even checkt met je piercer of huisarts natuurlijk. 

Je kunt proberen het bultje zelf weg te krijgen door een warme zoutoplossing en compressen te gebruiken, die je zachtjes op het bultje drukt. Ook de Silicone Healing Discs kunnen helpen om het bultje sneller te laten verdwijnen. En als je meteen helemaal klaar wil zijn, bestel dan onze Piercing EHBO Kit speciaal voor kraakbeenbultjes. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een goed piercingsieraad draagt wat ruimte biedt voor eventuele zwelling tijdens de genezing, maar zeker niet té groot is. 

 

Welke sieraden zijn er geschikt?

Meestal wordt er bij het zetten gekozen voor een standaard 1,2 mm sieraad, bij voorkeur een staafje. Labretstaafjes worden vaak gekozen voor traguspiercings, vanwege de platte achterkant. Maar ook kleine barbells kunnen een prima keuze zijn. Er zijn ook speciale tragusbarbells, met een korte lengte en een leuk figuurtje aan de voorzijde. Ringetjes zijn een prima keuze na de genezingsperiode, waarbij je kunt kiezen voor een click ring of clickers met rechte staafjes in het midden. In onze shop vind je een gigantisch grote collectie traguspiercings, met tragus barbells, labret staafjes, click ringen en meer. Check onze collectie tragus piercingsieraden hier.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust even contact met ons op!

Telefoon: 072-7370119

Whatsapp: 06 4049 4149

Email: info@alloverpiercings.nl