Alles over de Daith Piercing

2 okt 2018

Verstopt in het centrum van je oor zit 'ie, de Daith piercing. En deze unieke oorpiercing zou zelfs migraine en hoofdpijn kunnen genezen. Wat is een Daith piercing, hoe verzorg je 'm het beste en hoe zit het nou met die Daith piercing en migraine? Lees er meer over in deze blogpost!

 

De oor-sprong van de Daith piercing

De Daith piercing is met nogal wat mystiek omhuld. De piercing werd voor het eerst gezet door Erik Dakota uit Californië in 1992, waar de piercing samen met een cliënt van Joodse afkomst werd bedacht. Het woord "daith" is afgeleid van het Hebreeuwse woord "da'ath", wat kennis, intelligentie betekent. De gedachte hierachter is dat de piercing zo gezet is, dat de piercing als een beschermende filter werkt en zo onzin en onwaarheden uit het oor houdt. De Daith piercing wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang en sluit aan op de basis van de helix. De Daith piercing hoort zo gezet te worden dat je de in- of uitgang van de piercing niet meteen kunt zien. De onderzijde van de ring moet zo geplaatst zijn dat het lijkt alsof deze direct uit de gehoorgang komt. Een piercing met een behoorlijke betekenis en ook geen makkelijke piercing om te zetten dus.

 

Hoe wordt de Daith piercing gezet?

Een Daith piercing wordt meestal gezet met een 1,2 mm naald. Hoewel er diverse technieken mogelijk zijn, komt het regelmatig voor dat de daith piercing met behulp van een receiving tube gezet wordt. Een licht gebogen naald kan de procedure eventueel ook makkelijker maken. Als sieraad wordt meestal een ringetje met een dikte van 1 mm of 1,2 mm gebruikt. Een dikker sieraad is vaak niet mogelijk, de meeste mensen hebben op die plek niet voldoende weefsel om er een dikker sieraad in te laten plaatsen. Een goede piercer kan dit natuurlijk perfect voor je beoordelen.

 

Daith piercings en migraine

Hoe zit het nou met Daith piercings en migraine? Als je migrainepatient bent, dan weet je hoe hels een migraine aanval kan zijn. De hoofdpijn is vreselijk en bijna niet te onderdrukken, je kunt ontzettend gevoelig worden voor licht, geluid of geuren en daarnaast ook nog eens last hebben van allerlei neurologische klachten, zoals uitval van ledematen of beperkt zicht. Veel mensen kunnen niet veel anders doen dan op bed gaan liggen in een donkere kamer en wachten tot het ergste van de aanval voorbij is. Meestal gecombineerd met een flinke dosis pijnstillers.

Logisch dat je graag van je migraine verlost zou willen worden, het liefste voor altijd. Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plek van de Daith piercing drukpunten die, bij de juiste stimulatie, hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Enkele mensen hebben aangegeven dat ze na het laten zetten van een Daith piercing een duidelijke afname van de klachten opmerkten. Helaas is er medisch gezien onvoldoende bewijs om deze beweringen te kunnen onderbouwen. Dus of een Daith piercing je ook echt van je migraine en hoofdpijn verlost, weten we niet. Maar dat neemt niet weg dat een Daith piercing een bijzondere en mooie piercing is, dat is al reden genoeg om er een te laten zetten!

 

Genezing van Daith piercings

Een Daith piercing is en blijft een kraakbeenpiercing, dus moet je rekening houden met een geneesperiode van minimaal zes tot negen maanden. Duurt lang, maar uiteindelijk is het dat zeker waard. In die tijd blijf je natuurlijk zoveel mogelijk van je piercing af, wissel je het sieraad niet en ga je niet baden, zwemmen of naar de sauna met je genezende piercing, om infecties te voorkomen.

Gelukkig zit de Daith piercing bij een goede plaatsing lekker verstopt en plat tegen je oor aan, dus zul je er meestal niet al te veel last van hebben. Als nazorgmethode kun je kiezen voor een (warme) zoutoplossing voor je piercings, of gebruik een milde piercingzeep van EasyPiercing. Over het algemeen zal je piercing prima genezen bij een schoonmaakroutine van 1x per dag. Als je zeep gebruikt, kun je ervoor kiezen dit onder de douche te doen, dan hoef je niet te hannesen met een scheef hoofd onder de kraan.

 

Welke sieraden passen in een Daith piercing?

Je piercer zal in de meeste gevallen kiezen voor een standaard, 1,2 mm sieraad voor je Daith piercing. Meestal wordt er gekozen voor een ringetje met een ruime diameter. Na de genezingsperiode kun je kiezen voor een click ring of ball closure ring, eventueel met een kleinere diameter zodat deze wat beter aansluit. Daith pircing sieraden zijn er in allerlei kleuren en maten, met of zonder steentjes. Vooral click ringen zijn erg populair, omdat deze het wisselen extra makkelijk maken. Er zijn ook speciale Daith Clickers met een speciale vorm en prachtige patronen, ontwikkeld voor daith piercings. Benieuwd naar wat we in onze shop te bieden hebben? Je vindt onze collectie Daith Piercings hier.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust even contact met ons op.

Telefoon: 072-7370119

Whatsapp: 06 4049 4149

Email: info@alloverpiercings.nl